Šuman: U Beogradu na Saudijce, pa onda Švajcarska!

Rukometaši Bosne i Hercegovine okupiće se u srijedu na Ilidži (17 sati) pred odlučujuće susrete sa Švajcarskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Hrvatskoj.

Ostali sportovi 27.12.2017 | 11:30
Šuman: U Beogradu na Saudijce, pa onda Švajcarska!
Prvi susret igraće se 10. januara u Sent Galenu, a revanš tri dana kasnije u tuzlanskom „Mejdanu“.

U šestoj kvalifikacionoj grupi najbolji rukometaši BiH krajem oktobra odigrali su dvomeč s Estonijom u kojim su zabilježili polovičan uspjeh. U Sarajevu su slavili sa 31:24, dok su u Talinu poraženi s 29:25.

Selektor „zmajeva“ Bilal Šuman uoči okupljanja igrača u izjavi za agenciju „Fena“ predstavio je plan priprema reprezentacije u narednih 15-ak dana.

„Pripremaćemo se na Ilidži do 30. decembra, za Novu godinu igrači će biti slobodni, a 3. januara će se ponovo okupiti. Petog i šestog januara u Beogradu odigraćemo kontrolne prijateljske utakmice sa Saudijskom Arabijom. Vraćamo se 7. januara, a dva dana kasnije putujemo u Švajcarsku. Povratak u BiH je 11. januara, a 13. januara igramo revanš u Tuzli“, kazao je Šuman.

Od ranije je poznato da Šuman neće moći da račana na pivota francuskog Nanta Senjamina Burića.

„Burić je imao povredu ligamenata, prošle sedmice je operisan i u narednih šest mjeseci neće igrati. Razmišljamo da umjesto njega pozvemo Elmira Građana, s kojim smo u kontaktu. Već smo poslali zahtjev EHF-u za promjenu igrača. Nadam se da će ostali igači sutra doći zdravi“.

U osvrtu na selekciju Švajcarske, selektor Šuman je dodao da će pratiti njihove igre u pet utakmica, koliko će oni odigrati do susreta sa BiH.

„Švajcarci 4. i 7. januara igraju portiv Estonije, a prije toga domaćini su Novogodišnjeg turnira na kojem će odigrati još tri susreta. Imaćemo priliku da analiziramo te utakmce i steknemo mnogo jasniju sliku o njihovoj igri. Ekipa je predvođena izvrsnim Andijem Šmitom, koji igra u njemačkom Rajn-Nekar Levenu. Trenutno je jedan od najboljih srednjih bekova u Evropi. Mi bez ikakvih kalkulacija ulazimo u ova dva susreta, ukoliko želimo razmišljati o baražu moramo ići na dvije pobjede“, podvukao je selektor „zmajeva“.

Na spisku Šumana nalazi se 20 rukometaša, među kojim je i nekoliko povratnika u A-reprezentaciju:

golmani: Benjamin Burić, Admir Ahmetašević, Edin Tatar

lijeva krila: Tomislav Nuić, Alen Ovčina

desna krila: Faruk Vražalić, Srđan Predragović

pivoti: Vladimir Vranješ, Muhamed Toromanović, Senjamin Burić (Elmir Građan)

lijevi bekovi: Igor Mandić, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marin Vegar

srednji bekovi: Marko Tarabokija, Ivan Karačić, Josip Perić

desni bekovi: Marko Panić, Dejan Malinović i Ibrahim Haseljić.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar