Шпанци цијене Матића више од Енглеза!

Крај је године, фудбал се игра само на Острву, па се већина спортских интернет портала фокусира на главне утиске из 2017. године.

Фудбал 28.12.2017 | 16:00
Шпанци цијене Матића више од Енглеза!
Међу популарнијим "анализама" су рангирања најбољих играча света, а на њима је од српских фудбалера тренутно незаобилазан само Немања Матић.

Нама су за око "запели" Топ 100 избори британског "Гардијана" (Тхе Гуардиан) и шпанске "Марке" (Марца).

Занимљиво, Матић је боље рангиран код Мадриђана, иако никад није играо у ЛаЛиги, него код Лондонаца, иако је био шампион са Чесијем, а сад је један од главних адута великог Манчестер Јунајтеда. Изгледа да му на Темзи нису опростили селидбу на Олд Трафорд. 

Наиме, Гардијан је Матић ставио на 74. место најбољих фудбалера, испред саиграча Маркуса Рашфорда, Тијага Силве, Кристијана Пулишића, Кејлора Наваса, Арјена Робена, Саула Њигеса..., а иза Матса Хумелса, Емила Форсберга, Дијега Косте, Месута Езила, Артура Видала... 

"Матићев прелазак из Челсија у Јунајтед је појачао "Црвене ђаволе", а ослабио шампиона, беспрекорно се прилагодивши новом клубу, а помогао је и Србији да се квалификује на Светско првенство. И даље траје дебета да ли недостаје на Стамфорд Бриџу", наводи се у анализи "Гардијана". 

С друге стране, Марка је Матића ставила на 68. позицију, испред Хосеа Каљехона, Кристијана Ериксена, Андреа Силве, Габријела Жезуса, а иза Лероја Санеа, Суса, Јулијана Дракслера... 

"Србин се вратио на свој највиши ниво. Показало се да је тандем Матић-Канте био кључан у Челсијевом освајању титуле. Тешко је поверовати да су га "плавци" пустили да оде. Мурињо није морао да размисли два пута да га доведе у Јунајтед. Донео је "Црвеним ђаволима" равнотежу у тиму, заблистао је као "чувар" леђа Погбе, Лукакуа, Рашфорда, Мате, Марсијала", наводи се у анализи "Марке". 

На врху листе Гардијана су Хари Кејн (5), Кевин де Брујне (4), Нејмар (3), Кристијано Роналдо (2) и као најбољи фудбалер света Лионел Меси. Марка је тек почела своју ранг листу и стигла до 60. позиције.



Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

бог

28.12.2017 17:08

Па Матиц он је од бога послат ! То је велики људина.

ОДГОВОРИТЕ