Španci cijene Matića više od Engleza!

Kraj je godine, fudbal se igra samo na Ostrvu, pa se većina sportskih internet portala fokusira na glavne utiske iz 2017. godine.

Fudbal 28.12.2017 | 16:00
Španci cijene Matića više od Engleza!
Među popularnijim "analizama" su rangiranja najboljih igrača sveta, a na njima je od srpskih fudbalera trenutno nezaobilazan samo Nemanja Matić.

Nama su za oko "zapeli" Top 100 izbori britanskog "Gardijana" (The Guardian) i španske "Marke" (Marca).

Zanimljivo, Matić je bolje rangiran kod Madriđana, iako nikad nije igrao u LaLigi, nego kod Londonaca, iako je bio šampion sa Česijem, a sad je jedan od glavnih aduta velikog Mančester Junajteda. Izgleda da mu na Temzi nisu oprostili selidbu na Old Traford. 

Naime, Gardijan je Matić stavio na 74. mesto najboljih fudbalera, ispred saigrača Markusa Rašforda, Tijaga Silve, Kristijana Pulišića, Kejlora Navasa, Arjena Robena, Saula Njigesa..., a iza Matsa Humelsa, Emila Forsberga, Dijega Koste, Mesuta Ezila, Artura Vidala... 

"Matićev prelazak iz Čelsija u Junajted je pojačao "Crvene đavole", a oslabio šampiona, besprekorno se prilagodivši novom klubu, a pomogao je i Srbiji da se kvalifikuje na Svetsko prvenstvo. I dalje traje debeta da li nedostaje na Stamford Bridžu", navodi se u analizi "Gardijana". 

S druge strane, Marka je Matića stavila na 68. poziciju, ispred Hosea Kaljehona, Kristijana Eriksena, Andrea Silve, Gabrijela Žezusa, a iza Leroja Sanea, Susa, Julijana Drakslera... 

"Srbin se vratio na svoj najviši nivo. Pokazalo se da je tandem Matić-Kante bio ključan u Čelsijevom osvajanju titule. Teško je poverovati da su ga "plavci" pustili da ode. Murinjo nije morao da razmisli dva puta da ga dovede u Junajted. Doneo je "Crvenim đavolima" ravnotežu u timu, zablistao je kao "čuvar" leđa Pogbe, Lukakua, Rašforda, Mate, Marsijala", navodi se u analizi "Marke". 

Na vrhu liste Gardijana su Hari Kejn (5), Kevin de Brujne (4), Nejmar (3), Kristijano Ronaldo (2) i kao najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi. Marka je tek počela svoju rang listu i stigla do 60. pozicije.



Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

bog

28.12.2017 17:08

Pa Matic on je od boga poslat ! To je veliki ljudina.

ODGOVORITE