Селектор Хрватске: Много дугујем Николи Стаменићу!

Ивица Туцак открио је да је играњем у Црвеној звезди пре рата сарађивао са великим српским тренером од кога је највише научио.

Остали спортови 30.12.2017 | 22:15
Селектор Хрватске: Много дугујем Николи Стаменићу!
Ивица Туцак 2017. одвео је ватерполисте Хрватске до светског злата и бронзе у Светској лиги, због чега је проглашен најбољим тренером у години на измаку.

Туцак, који је за пет година на месту селектора Хрватске освојио чак девет медаља, надмашио је и легендарног Ратка Рудића, а на Светском шампионату у Будимпешти са трона је скинуо и Србију, која је годинама доминирала светским ватерполом.

Оно што је много мање познато је да је Туцак баш у Србији, још као играч, највише научио.

Наступао је у периоду од 1989. до 1991. године за Црвену звезду, коју је предводио Никола Стаменић, један од највећих тренера са којима је сарађивао.

"У тренутку позива Звезде за мене је то била велика част. Тренер је био Никола Стаменић, за мене један од највећих тренера са којима сам радио. Много му дугујем, од њега сам много научио. Позвао ме у Звезду, добио сам одличан уговор, а у то време стварала се и јака Звезда. Било је то тад испуњење мојих играчких амбиција. Премда сам био тамо уочи почетка рата, никад нисам имао баш никаквих неугодности. Ипак, кад је рат почео, нисам се двоумио, раскинуо сам уговор и вратио се кући, у Шибеник", испричао је у интервјуу за 24сата.хр Туцак.

Он је додао да га је боравак у Црвеној звезди скупо коштао...

"Покојни Душко Антуновић због играња у Звезди није ме позвао у репрезентацију. То ме је силно погодило. Рекао ми је ‘Нисам могао да те зовем’, али не знам шта је то значило. Било је много играча који су играли тамо... Ма, о томе више и не размишљам", навео је селектор ватерполо репрезентације Хрватске.

Туцак је открио и да је био добровољац током рата у Хрватској.

"Мој удео био је толико мали да потенцирање тога у односу на оне који су бранили Хрватску годинама, или онима који су дали животе, нема баш никаквог смисла. То не желим. Сутра бих опет узео оружје да треба одбранити Хрватску. Јесам ли се бојао? Па, није ми било свеједно, наравно да се у неком тренутку питате хоћете ли се вратити кући...", рекао је 47-годишњи Туцак.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар