Selektor Hrvatske: Mnogo dugujem Nikoli Stameniću!

Ivica Tucak otkrio je da je igranjem u Crvenoj zvezdi pre rata sarađivao sa velikim srpskim trenerom od koga je najviše naučio.

Ostali sportovi 30.12.2017 | 22:15
Selektor Hrvatske: Mnogo dugujem Nikoli Stameniću!
Ivica Tucak 2017. odveo je vaterpoliste Hrvatske do svetskog zlata i bronze u Svetskoj ligi, zbog čega je proglašen najboljim trenerom u godini na izmaku.

Tucak, koji je za pet godina na mestu selektora Hrvatske osvojio čak devet medalja, nadmašio je i legendarnog Ratka Rudića, a na Svetskom šampionatu u Budimpešti sa trona je skinuo i Srbiju, koja je godinama dominirala svetskim vaterpolom.

Ono što je mnogo manje poznato je da je Tucak baš u Srbiji, još kao igrač, najviše naučio.

Nastupao je u periodu od 1989. do 1991. godine za Crvenu zvezdu, koju je predvodio Nikola Stamenić, jedan od najvećih trenera sa kojima je sarađivao.

"U trenutku poziva Zvezde za mene je to bila velika čast. Trener je bio Nikola Stamenić, za mene jedan od najvećih trenera sa kojima sam radio. Mnogo mu dugujem, od njega sam mnogo naučio. Pozvao me u Zvezdu, dobio sam odličan ugovor, a u to vreme stvarala se i jaka Zvezda. Bilo je to tad ispunjenje mojih igračkih ambicija. Premda sam bio tamo uoči početka rata, nikad nisam imao baš nikakvih neugodnosti. Ipak, kad je rat počeo, nisam se dvoumio, raskinuo sam ugovor i vratio se kući, u Šibenik", ispričao je u intervjuu za 24sata.hr Tucak.

On je dodao da ga je boravak u Crvenoj zvezdi skupo koštao...

"Pokojni Duško Antunović zbog igranja u Zvezdi nije me pozvao u reprezentaciju. To me je silno pogodilo. Rekao mi je ‘Nisam mogao da te zovem’, ali ne znam šta je to značilo. Bilo je mnogo igrača koji su igrali tamo... Ma, o tome više i ne razmišljam", naveo je selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske.

Tucak je otkrio i da je bio dobrovoljac tokom rata u Hrvatskoj.

"Moj udeo bio je toliko mali da potenciranje toga u odnosu na one koji su branili Hrvatsku godinama, ili onima koji su dali živote, nema baš nikakvog smisla. To ne želim. Sutra bih opet uzeo oružje da treba odbraniti Hrvatsku. Jesam li se bojao? Pa, nije mi bilo svejedno, naravno da se u nekom trenutku pitate hoćete li se vratiti kući...", rekao je 47-godišnji Tucak.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar