Испуњени услови: Стижу паре ММФ-а

Шеф Мисије Међународног монетарног фонда за БиХ Надим Илахи рекао је да преостали услови за наставак аранжмана са ММФ-ом треба да буду испуњени у јануару, те изразио наду да ће транша од 148,2 милиона КМ бити уплаћена у прва два мјесеца наредне године.

Босна и Херцеговина 25.12.2017 | 08:44
Испуњени услови: Стижу паре ММФ-а
Он је навео да је БиХ недавно испунила двије важне мјере - усвајање буџета Републике Српске за 2018. годину и измјене и допуне Закона о акцизама, што ће омогућити ослобађање и деблокирање великих средстава која ће моћи да буду уложена и у инфраструктуру, ауто-путеве и путеве.

Илахи је за "Глас Српске" рекао да је остало да Парламент Федерације БиХ усвоји буџет за наредну годину, те да Влада тог ентитета покрене процес темељне процјене два телеком предузећа.

"Када ти услови буду испуњени, не видимо никакве проблеме да идемо даље", додао је Илахи.

Он каже да су вођени разговори и о буџету за наредну годину на нивоу БиХ, те да би требало да буде усвојен у јануару како би ММФ, у смислу закључивања првог прегледа, могао изаћи пред Извршни одбор ове финансијске институције.

"Нацрти буџета који су упућени у парламентарну процедуру су у складу са нашим савјетима", рекао је Илахи.

Он је навео да се ствари у БиХ поправљају у економском смислу и да економски опоравак иде даље.

"Са повећањем економског раста, руку под руку ће ићи и отварање нових радних мјеста, што је позитиван тренд за БиХ", рекао је Илахи.

Он је додао да се власти у БиХ придржавају смањења потрошње и броја запослених.

Извор: Срна

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Грнаљ

25.12.2017 07:51

Додик јутрос добро располозен..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

25.12.2017 08:31

А ти сјебан!

Name

Додиков еxперт

25.12.2017 09:32

Економија покретана непокривеним кредитима је најбоља економија!

Name

перспективе

25.12.2017 09:35

Супер, највазније је да ми пензионери добијемо пензије - и знајте, ми остајемо у РС, нецемо у инострантсво!

Name

Пикси

25.12.2017 07:56

Крпљење рупа, а није им то ни 10% колико би стварно требало!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: Пикси

25.12.2017 09:00

Није то новац за крпање руба. Боли њих за рупе. Вазно је поново добити изборе. Новац ММФ-а је намијењен ИСКЉУЦИВО за куповину опозиционих цланова. А опозиција је обезглављена као рибе у мрестилу, па их је лако уловити. Цлан сам једне опозиционе партије, али не видим њихову идеју, осим сто види, да прваци странака се боре само за себе. А то их води у пропаст, сто показује и захтјев Цавица да се објелодане имена кандидата за највисе функције, а говедарица му одговара. ниста до фебруара 2018.г. Пропаст опозиције ИСКЉУЦИВО њховом заслугом.

Name

Ре Ре Пикси

25.12.2017 09:03

Можда водје опозиције и власти слушају исте људе...

Name

аххахах

25.12.2017 08:09

Ми овај ММФ користимо ко да су то наше паре... хахахаха, кад иде пита нек иде и тепсија... оде све у пм.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јрфцхб

25.12.2017 08:25

Те паре су само гаранција да цемо врацати кредите а не за градњу путева. То ко не капира ни доктор му не мозе помоци. Они само себе оградјују да це наплатити кредит који дају. Све остало је фарса за народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

25.12.2017 08:30

Куку нама, ни постојеће дугове неможемо ријешити а стижу нови. Овце се веселе а нормални тугују и стријепе шта ће од нас бити. Нама нетреба други непријатељ, довољни смо ми сами. Миле вам тјера дјецу од куће а ви га славите? Какве овце!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

25.12.2017 08:36

Најмрачније доба у српској историји овога простора. У миру, а страдамо као у рату. Најтрагичније је што страдамо од оних које безобразнодобро плаћамо. У рату барем знамо да је рат, али држи нас нада да ће доћи мир, да ће бити боље, да жртве нису узалудне, да се боримо за свој род и народ. Али, авај, страдамо у миру. Уби нас наша рука, згази нас материјално, духовно и биолошки. И никакве наде да ће бити боље. Кренуо талас егзодуса, бјежанија као испред најстрашнијег непријатеља. Људи траже спас бјежећи Шваби од којег се некада бјежало у збјегове. Убијају нас биједом, младост нам тјерају, материјално смо спржена земља, духовно земља Ајнесери скоројевићког олоша, али ово изругивање, ово исмијавање народу којег су згазили, пљунули, похарали, је неподношљиво. Као када би курјаци обећали десеткованом стаду,: радићемо на стварању бољих услова за живот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Виенна Цаллинг

25.12.2017 09:15

Дзаба прица када је народ какав јесте, ја сам себи досао када сам одлуцио да идем и да повратка нема. Сад ми је само криво сто раније нисам отисао. Ето њима нек распрцкају све, ниста друго ни не знају осим задузити се и отимати. Хвала ПреЦједнику и сателитима сто су ми отворили оци.

Name

До викендица

25.12.2017 08:42

Бице то аутопут до викендица.И кроз моје двористе.Балканска прица.Блато.Магла.Крв.И пљацка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Таман на вријеме

25.12.2017 08:54

Додик тим парама вец купује прелетаце и попуњава свој тим. Опозиција-немоцна, или се боре само за своје појединацне интересе. На изборима, поново видим СНСД на власти-не зато сто је СНСД јак, вец сто је опозиција толико изгубљена да трагају сами за собом...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Просјечни Рогатичанин

25.12.2017 12:49

ММФ подржава Додика из два разлога: 1) Он је човјек Међународне заједница 2) Ни један други предсједник РС не би се овако бјесомучно задуживао!

ОДГОВОРИТЕ