Ispunjeni uslovi: Stižu pare MMF-a

Šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda za BiH Nadim Ilahi rekao je da preostali uslovi za nastavak aranžmana sa MMF-om treba da budu ispunjeni u januaru, te izrazio nadu da će tranša od 148,2 miliona KM biti uplaćena u prva dva mjeseca naredne godine.

Bosna i Hercegovina 25.12.2017 | 08:44
Ispunjeni uslovi: Stižu pare MMF-a
On je naveo da je BiH nedavno ispunila dvije važne mjere - usvajanje budžeta Republike Srpske za 2018. godinu i izmjene i dopune Zakona o akcizama, što će omogućiti oslobađanje i deblokiranje velikih sredstava koja će moći da budu uložena i u infrastrukturu, auto-puteve i puteve.

Ilahi je za "Glas Srpske" rekao da je ostalo da Parlament Federacije BiH usvoji budžet za narednu godinu, te da Vlada tog entiteta pokrene proces temeljne procjene dva telekom preduzeća.

"Kada ti uslovi budu ispunjeni, ne vidimo nikakve probleme da idemo dalje", dodao je Ilahi.

On kaže da su vođeni razgovori i o budžetu za narednu godinu na nivou BiH, te da bi trebalo da bude usvojen u januaru kako bi MMF, u smislu zaključivanja prvog pregleda, mogao izaći pred Izvršni odbor ove finansijske institucije.

"Nacrti budžeta koji su upućeni u parlamentarnu proceduru su u skladu sa našim savjetima", rekao je Ilahi.

On je naveo da se stvari u BiH popravljaju u ekonomskom smislu i da ekonomski oporavak ide dalje.

"Sa povećanjem ekonomskog rasta, ruku pod ruku će ići i otvaranje novih radnih mjesta, što je pozitivan trend za BiH", rekao je Ilahi.

On je dodao da se vlasti u BiH pridržavaju smanjenja potrošnje i broja zaposlenih.

Izvor: Srna

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Grnalj

25.12.2017 07:51

Dodik jutros dobro raspolozen..

ODGOVORITE
Name

Gojko

25.12.2017 08:31

A ti sjeban!

Name

Dodikov expert

25.12.2017 09:32

Ekonomija pokretana nepokrivenim kreditima je najbolja ekonomija!

Name

perspektive

25.12.2017 09:35

Super, najvaznije je da mi penzioneri dobijemo penzije - i znajte, mi ostajemo u RS, necemo u inostrantsvo!

Name

Piksi

25.12.2017 07:56

Krpljenje rupa, a nije im to ni 10% koliko bi stvarno trebalo!

ODGOVORITE
Name

Re: Piksi

25.12.2017 09:00

Nije to novac za krpanje ruba. Boli njih za rupe. Vazno je ponovo dobiti izbore. Novac MMF-a je namijenjen ISKLJUCIVO za kupovinu opozicionih clanova. A opozicija je obezglavljena kao ribe u mrestilu, pa ih je lako uloviti. Clan sam jedne opozicione partije, ali ne vidim njihovu ideju, osim sto vidi, da prvaci stranaka se bore samo za sebe. A to ih vodi u propast, sto pokazuje i zahtjev Cavica da se objelodane imena kandidata za najvise funkcije, a govedarica mu odgovara. nista do februara 2018.g. Propast opozicije ISKLJUCIVO njhovom zaslugom.

Name

Re Re Piksi

25.12.2017 09:03

Možda vodje opozicije i vlasti slušaju iste ljude...

Name

ahhahah

25.12.2017 08:09

Mi ovaj MMF koristimo ko da su to naše pare... hahahaha, kad ide pita nek ide i tepsija... ode sve u pm.

ODGOVORITE
Name

Jrfchb

25.12.2017 08:25

Te pare su samo garancija da cemo vracati kredite a ne za gradnju puteva. To ko ne kapira ni doktor mu ne moze pomoci. Oni samo sebe ogradjuju da ce naplatiti kredit koji daju. Sve ostalo je farsa za narod.

ODGOVORITE
Name

Борац

25.12.2017 08:30

Куку нама, ни постојеће дугове неможемо ријешити а стижу нови. Овце се веселе а нормални тугују и стријепе шта ће од нас бити. Нама нетреба други непријатељ, довољни смо ми сами. Миле вам тјера дјецу од куће а ви га славите? Какве овце!!!

ODGOVORITE
Name

Nikola

25.12.2017 08:36

Najmračnije doba u srpskoj istoriji ovoga prostora. U miru, a stradamo kao u ratu. Najtragičnije je što stradamo od onih koje bezobraznodobro plaćamo. U ratu barem znamo da je rat, ali drži nas nada da će doći mir, da će biti bolje, da žrtve nisu uzaludne, da se borimo za svoj rod i narod. Ali, avaj, stradamo u miru. Ubi nas naša ruka, zgazi nas materijalno, duhovno i biološki. I nikakve nade da će biti bolje. Krenuo talas egzodusa, bježanija kao ispred najstrašnijeg neprijatelja. Ljudi traže spas bježeći Švabi od kojeg se nekada bježalo u zbjegove. Ubijaju nas bijedom, mladost nam tjeraju, materijalno smo spržena zemlja, duhovno zemlja Ajneseri skorojevićkog ološa, ali ovo izrugivanje, ovo ismijavanje narodu kojeg su zgazili, pljunuli, poharali, je nepodnošljivo. Kao kada bi kurjaci obećali desetkovanom stadu,: radićemo na stvaranju boljih uslova za život.

ODGOVORITE
Name

Vienna Calling

25.12.2017 09:15

Dzaba prica kada je narod kakav jeste, ja sam sebi dosao kada sam odlucio da idem i da povratka nema. Sad mi je samo krivo sto ranije nisam otisao. Eto njima nek rasprckaju sve, nista drugo ni ne znaju osim zaduziti se i otimati. Hvala PreCjedniku i satelitima sto su mi otvorili oci.

Name

Do vikendica

25.12.2017 08:42

Bice to autoput do vikendica.I kroz moje dvoriste.Balkanska prica.Blato.Magla.Krv.I pljacka.

ODGOVORITE
Name

Taman na vrijeme

25.12.2017 08:54

Dodik tim parama vec kupuje preletace i popunjava svoj tim. Opozicija-nemocna, ili se bore samo za svoje pojedinacne interese. Na izborima, ponovo vidim SNSD na vlasti-ne zato sto je SNSD jak, vec sto je opozicija toliko izgubljena da tragaju sami za sobom...

ODGOVORITE
Name

Prosječni Rogatičanin

25.12.2017 12:49

MMF podržava Dodika iz dva razloga: 1) On je čovjek Međunarodne zajednica 2) Ni jedan drugi predsjednik RS ne bi se ovako bjesomučno zaduživao!

ODGOVORITE