Слободу ће платити огромном сумом?

Власти Саудијске Арабије траже од ухапшеног принца Валида бин Талала, који се терети за корупцију, да плати шест милијарди долара, пише „Волстрит џурнал“, позивајуц́и се на неименоване изворе.

Свијет 24.12.2017 | 20:15
Слободу ће платити огромном сумом?
Многи ухапшени по оптужби за корупцију, укључујуц́и и принчеве, налазе се у хотелу у Ријаду.

Неки су вец́ пристали да предају властима део имовине у замену за слободу. Извори наводе да је шест милијарди долара највец́а сума коју су Саудијци затражили од неког ухапшеног.

Валид бин Талал одбио је да плати новац. Он наводи да би то представљало признање кривице за корупцију, коју он негира, и истовремено представљати ударац његовом бизнису. Уместо тога, милијардер предлаже да властима преда део свог холдинга, који се процењује на 8,7 милијарди долара.

Крајем новембра, један од 11 ухапшених принчева у Саудијској Арабији, Мутаиб бин Абдулах, пуштен је након договора о исплати око милијарду долара.

Раније је тужилаштво званично саопштило да је током последње деценије држава, чији буџетски дефицит сада износи 32 милијарде долара, изгубила више од 100 милијарди долара због „систематске корупције и трошкова“.

Извор: Спутњик

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

тузлак

24.12.2017 21:05

Има се мозе се

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правна дрзава

25.12.2017 08:39

Нема сумње.Правна дрзава.Са високим степеном људских права.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

25.12.2017 13:21

Дали му треба по закону осјеци руку ? Сиромасном би то урадили. А овај има право да се одкупи ! Е арапи закона и дрзаве ! " и ти све у име Алаха ". Ста да казе Свијет на ово све ! Страсно, која превара исламског народа . По којем закону се ово све спроводи . превара , завјера !

ОДГОВОРИТЕ