Slobodu će platiti ogromnom sumom?

Vlasti Saudijske Arabije traže od uhapšenog princa Valida bin Talala, koji se tereti za korupciju, da plati šest milijardi dolara, piše „Volstrit džurnal“, pozivajući se na neimenovane izvore.

Svijet 24.12.2017 | 20:15
Slobodu će platiti ogromnom sumom?
Mnogi uhapšeni po optužbi za korupciju, uključujući i prinčeve, nalaze se u hotelu u Rijadu.

Neki su već pristali da predaju vlastima deo imovine u zamenu za slobodu. Izvori navode da je šest milijardi dolara najveća suma koju su Saudijci zatražili od nekog uhapšenog.

Valid bin Talal odbio je da plati novac. On navodi da bi to predstavljalo priznanje krivice za korupciju, koju on negira, i istovremeno predstavljati udarac njegovom biznisu. Umesto toga, milijarder predlaže da vlastima preda deo svog holdinga, koji se procenjuje na 8,7 milijardi dolara.

Krajem novembra, jedan od 11 uhapšenih prinčeva u Saudijskoj Arabiji, Mutaib bin Abdulah, pušten je nakon dogovora o isplati oko milijardu dolara.

Ranije je tužilaštvo zvanično saopštilo da je tokom poslednje decenije država, čiji budžetski deficit sada iznosi 32 milijarde dolara, izgubila više od 100 milijardi dolara zbog „sistematske korupcije i troškova“.

Izvor: Sputnjik

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

tuzlak

24.12.2017 22:05

Ima se moze se

ODGOVORITE
Name

Pravna drzava

25.12.2017 09:39

Nema sumnje.Pravna drzava.Sa visokim stepenom ljudskih prava.

ODGOVORITE
Name

Da

25.12.2017 14:21

Dali mu treba po zakonu osjeci ruku ? Siromasnom bi to uradili. A ovaj ima pravo da se odkupi ! E arapi zakona i drzave ! " i ti sve u ime Alaha ". Sta da kaze Svijet na ovo sve ! Strasno, koja prevara islamskog naroda . Po kojem zakonu se ovo sve sprovodi . prevara , zavjera !

ODGOVORITE