План за останак кадрова у Српској

,,Универзитет у Источном Сарајеву 2017. годину завршава врло стабилно и по питању наставног процеса и по питању финансија'',изјавио је данас на пријему за новинаре вршилац дужности ректора Универзитета у Источном Сарајеву Стево Пашалић.

Република Српска 22.12.2017 | 15:37
План за останак кадрова у Српској
"Отварамо Универзитет према јавности, локалним заједницама и институцијама јер је услов за развој сваке земље подизање нивоа образованости становништва", каже Пашалић и додаје:

,,Нама је јако битна студентска популација са овог простора. Знате да су демографски трендови такви да опада број становника, па тако опада и број студената.

Ми ћемо покушати са локалним заједницама да студенте задржимо на овим просторима, не само као студенте него да их након завршеног школовања укључимо у процесе рада''.

Универзитет у наредном периоду планира отварање Центра за популациону едукацију, који ће обухватити око 100 хиљада студената и средњошколаца из Републилике Српске.

Сматрају да је то значајна мјера популационе политике чији је циљ стварање свијести о неопходности повећања рађања за опстанак друштва.

,,Такође, један од наших првих задатака је прелазак Факултета спорта и физичке културе са Стамбулчића, гдје су отежани услови за рад, на Коран у Палама.

Планирамо и рационализацију наставног кадра на цијелом Универзитету. Имамо доста домаћег кадра који је сигурнији, трошкови њиховог ангажовања су мањи а нећемо изгубити на квалитету наставе'',истиче Ненад Лалић, проректор за материјалне и људске ресурсе Универзитета Источно Сарајево. 

Проректор Лалић додаје да ће доћи и до корекције наставних планова и програма како би се остварила значајнија сарадња са реалним сектором и обезбиједили што квалитетнији школовани кадрови. Сви планови оствариће се кроз тимски рад новог руководства Универзитета.

Руководство Универзитета Источно Сарајево похвалило се и успјешном акредитацијом Универзитета и студијских програма факултета, те интензивним научно-истраживачким радом и међународном сарадњом.

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Контретно

22.12.2017 14:58

Када се хвале научно-истраживачким радом нека објаве који су то професори и гдје су ти радови објављени,да ли то.релевантни научни часописи у Свијету и како је позициониран Универзитет на ШАНГАЈСКОЈ ЛИСТИ.Ово су уопштени само хлавоспјеви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре,

22.12.2017 15:32

Па где је план ,за останак обицног становниства ,само на себе мислите .

Name

Информисан

22.12.2017 21:33

Стево в.д. ректор, знак да је друштво у озбиљном проблему. Шта ли је са Трбојевића чувеног научника?

Name

@

23.12.2017 15:40

Бице то све добро,..иде у једном смјеру,..своди се у раван,..сваке године близе крају......

Name

В.д.

22.12.2017 15:45

Они се понашају као да ће вечно ту да остану. Заборављају да су в.д. ректор и в.д. проректор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тужно и отужно..

22.12.2017 19:23

Нема ту ни Н од науке. И не само ту, нема тога ни у БЛ универзитету. Науке нема ни у ономе што се звучно и звонко назива АНУРС. Све превара, блеф и обмана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Www

23.12.2017 23:29

Зато с правног факултета масовно напустају студенти и не уписују се нови због проф Бајаловиц,фрустрирану и болесну зену нико не мозе да заустави,ко јој цува ледја,студенти полазу по 20 пута и нмг добити 6,какав је то педагог,,ста онда требају знати за 10,пита ли се ико или поцев од декана до осталих све има у саци,срамота,док на другим правним факулт та два испита полазу високим оцјенама,срамота?

ОДГОВОРИТЕ