Ово су тенисери који имају здравствене проблеме пред АО...

Надала колена поново не слушају, Мари се мучи с куком, Вавринка и Раонић су неспремни. . . ! Шпанац, као и Шкот касни са припремама за предстојећу сезону због повреде, а Швајцарац и Канађанин не успевају да достигну потребну форму. Ко ће од њих отпасти за Аустралијан опен?

Тенис 25.12.2017 | 09:30
Ово су тенисери који имају здравствене проблеме пред АО...
Три од пет асова који су обележили минулих 10 година врхунског тениса лако би могли да пропусте први грен слем у сезони! Како за сада ствраи стоје, у питању су Енди Мари, Стен Вавринка, али и Рафаел Надал!

Шкот је већ требало да буде у Аустралији, али је пут одложен пошто размишља да настави са паузом коју је узео још у августу и да коначно оперише тај проблематични кук. Одлука ће бити донета наредних дана.

Што се тича другог рекета Швајцарске, он је требало да игра на специјалном позивном турниру у Абу Дабију, где би уз  Новака Ђоковића и Надала био највећа звезда тог такмичења које је на програму од 28. до 30. децембра, али је отказао. За сада се зна само да Вавринка нема проблема са коленом које је летос оперисао, али не успева да достигне физички ниво потребан за врхунске напоре, мада је рекао да ће играти на Аустралијан опену и ако не буде потпуно спреман.

Велики знак питања је и над Рафом, јер Шпанац није успео да одради припреме за нопву сезону како је хтео због проблема са коленима. Стара је то бољка матадора са Мајорке и он је навикао да са болом игра већ читаву деценију. Овај пут изгледа не може више да трпи, тако да је отказао све тренинге и тренутно је у Барселони на испитивањима. Он за сада није отказао турнир у Абу Дабију, али и то би могло лако да се догоди.

Поред њих двојице и Милош Раонић је у слабој форми. пошто је одмарао од октобра опорављајући се од повреда зглоба шаке и задње ложе, мада се очекује да момка рођеног у Подгорици видимо у Мерлбурну од 15. јануара када креће први гренд слем сезоне

Такође, Новакаов лакат и даље није 100 %, мада је српски ас у пуном тренингу. Он тренутно форму бруси у Дубаију, али и престоници Уједињених Арапских Емирата, Абу Дабију где ће се и званичнио вратити на терен 29. јануара када игра полуфинале позивног турнира који је освајао у неколико наврата.

Прошле године Аустралијан опен освојио је Роџер Федерер пошто је у финалу победио Рафу Надала, тако да уколико Шпанац прескочи први гренд слем сезоне, Швајцарац би лако могао да се нађе на првом месту АТП листе.

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар