Ovo su teniseri koji imaju zdravstvene probleme pred AO...

Nadala kolena ponovo ne slušaju, Mari se muči s kukom, Vavrinka i Raonić su nespremni. . . ! Španac, kao i Škot kasni sa pripremama za predstojeću sezonu zbog povrede, a Švajcarac i Kanađanin ne uspevaju da dostignu potrebnu formu. Ko će od njih otpasti za Australijan open?

Tenis 25.12.2017 | 09:30
Ovo su teniseri koji imaju zdravstvene probleme pred AO...
Tri od pet asova koji su obeležili minulih 10 godina vrhunskog tenisa lako bi mogli da propuste prvi gren slem u sezoni! Kako za sada stvrai stoje, u pitanju su Endi Mari, Sten Vavrinka, ali i Rafael Nadal!

Škot je već trebalo da bude u Australiji, ali je put odložen pošto razmišlja da nastavi sa pauzom koju je uzeo još u avgustu i da konačno operiše taj problematični kuk. Odluka će biti doneta narednih dana.

Što se tiča drugog reketa Švajcarske, on je trebalo da igra na specijalnom pozivnom turniru u Abu Dabiju, gde bi uz  Novaka Đokovića i Nadala bio najveća zvezda tog takmičenja koje je na programu od 28. do 30. decembra, ali je otkazao. Za sada se zna samo da Vavrinka nema problema sa kolenom koje je letos operisao, ali ne uspeva da dostigne fizički nivo potreban za vrhunske napore, mada je rekao da će igrati na Australijan openu i ako ne bude potpuno spreman.

Veliki znak pitanja je i nad Rafom, jer Španac nije uspeo da odradi pripreme za nopvu sezonu kako je hteo zbog problema sa kolenima. Stara je to boljka matadora sa Majorke i on je navikao da sa bolom igra već čitavu deceniju. Ovaj put izgleda ne može više da trpi, tako da je otkazao sve treninge i trenutno je u Barseloni na ispitivanjima. On za sada nije otkazao turnir u Abu Dabiju, ali i to bi moglo lako da se dogodi.

Pored njih dvojice i Miloš Raonić je u slaboj formi. pošto je odmarao od oktobra oporavljajući se od povreda zgloba šake i zadnje lože, mada se očekuje da momka rođenog u Podgorici vidimo u Merlburnu od 15. januara kada kreće prvi grend slem sezone

Takođe, Novakaov lakat i dalje nije 100 %, mada je srpski as u punom treningu. On trenutno formu brusi u Dubaiju, ali i prestonici Ujedinjenih Arapskih Emirata, Abu Dabiju gde će se i zvaničnio vratiti na teren 29. januara kada igra polufinale pozivnog turnira koji je osvajao u nekoliko navrata.

Prošle godine Australijan open osvojio je Rodžer Federer pošto je u finalu pobedio Rafu Nadala, tako da ukoliko Španac preskoči prvi grend slem sezone, Švajcarac bi lako mogao da se nađe na prvom mestu ATP liste.

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar