ЕЛ: Жалгирис се не шали - паде и Валенсија у гостима!

Шарас је направио машину! Овакав Жалгирис може на фајнал-фор! Екипа из Каунаса славила против Валенсије - 71:63.

Кошарка 21.12.2017 | 23:20
ЕЛ: Жалгирис се не шали - паде и Валенсија у гостима!
Можда није прича идентична, али бар личи: оно што је Црвена звездса била прошле, ове сезоне у Евролиги је Жалгирис. Екипа Шарунаса Јасекевичијуса је страх и трепет за богатије ривале. Жалгирис добија и када је тотални аутсајдер, и када је фаворит и када му се укаже шанса. Ово последње литвански представник искористио је вечерас у Валенсији и продубио лош период домаћина - 71:63

Озбиљну машину је је направио некада сјајни пљемјекер Шарунас Јасекевичијус. Није бриљирао Жалгирис у Валенсији, али је после преокрета у трећој четвртини одбијао сваки напад домаћина.

Била је то четврта победа Жалгириса у последњих пет мечева. Сасвим довољно за бајковиту пету позицију на табели Евролиге и идентичан скор са Фенрбахчеом (9/5).

Ако тако наставе Литванци ће бити озбиљан кандидат за изненађење године, можда и за пласман на фајнал-фор. Одличну ролу пружио је репрезентативац Србије Василије Мицић. Он је дуел завршио са 16 поена и пет асистенција. Погодио је  тројку којом се Жалгирис дефинитивно одлепио.

Валенсија је поново играла на махове, ослањајући се на Ерика Грина и Бојана Дубљевића. Сувише је то мало штихова за тимску игру Жалгириса. Домаћин је успео да стина на минус четири 58 секунди до краја, али било је то све од Валенсије.
Домаћина је тотално издао шут за три поена (6/27).

ЕВРОЛИГА, 14. КОЛО

Четвртак:

Црвена звезда  Панатинаикос 63:69
/Фелдин 21 - Гист 16/ 

Бамберг - Реал Мадрид 66:81
/Хекет 13 - Томкинс 20/

Макаби - Фенербахче 82:73
/Џексон 20 - Весели 18/

Валенсија - Жалгирис 63:71
/Грин 14 - Мицић 16/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар