EL: Žalgiris se ne šali - pade i Valensija u gostima!

Šaras je napravio mašinu! Ovakav Žalgiris može na fajnal-for! Ekipa iz Kaunasa slavila protiv Valensije - 71:63.

Košarka 21.12.2017 | 23:20
EL: Žalgiris se ne šali - pade i Valensija u gostima!
Možda nije priča identična, ali bar liči: ono što je Crvena zvezdsa bila prošle, ove sezone u Evroligi je Žalgiris. Ekipa Šarunasa Jasekevičijusa je strah i trepet za bogatije rivale. Žalgiris dobija i kada je totalni autsajder, i kada je favorit i kada mu se ukaže šansa. Ovo poslednje litvanski predstavnik iskoristio je večeras u Valensiji i produbio loš period domaćina - 71:63

Ozbiljnu mašinu je je napravio nekada sjajni pljemjeker Šarunas Jasekevičijus. Nije briljirao Žalgiris u Valensiji, ali je posle preokreta u trećoj četvrtini odbijao svaki napad domaćina.

Bila je to četvrta pobeda Žalgirisa u poslednjih pet mečeva. Sasvim dovoljno za bajkovitu petu poziciju na tabeli Evrolige i identičan skor sa Fenrbahčeom (9/5).

Ako tako nastave Litvanci će biti ozbiljan kandidat za iznenađenje godine, možda i za plasman na fajnal-for. Odličnu rolu pružio je reprezentativac Srbije Vasilije Micić. On je duel završio sa 16 poena i pet asistencija. Pogodio je  trojku kojom se Žalgiris definitivno odlepio.

Valensija je ponovo igrala na mahove, oslanjajući se na Erika Grina i Bojana Dubljevića. Suviše je to malo štihova za timsku igru Žalgirisa. Domaćin je uspeo da stina na minus četiri 58 sekundi do kraja, ali bilo je to sve od Valensije.
Domaćina je totalno izdao šut za tri poena (6/27).

EVROLIGA, 14. KOLO

Četvrtak:

Crvena zvezda  Panatinaikos 63:69
/Feldin 21 - Gist 16/ 

Bamberg - Real Madrid 66:81
/Heket 13 - Tomkins 20/

Makabi - Fenerbahče 82:73
/Džekson 20 - Veseli 18/

Valensija - Žalgiris 63:71
/Grin 14 - Micić 16/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar