Лопаре: Уговор са приправницима

Начелник општине Лопаре Радо Савић потписао је данас уговор са три приправника високе стручне спреме о обављању приправничког стажа у овој мајевичкој општини.

Република Српска 21.12.2017 | 21:39
Лопаре: Уговор са приправницима
“Са данашња три приправника у овој години укупно имамо 15 приправника који су почели приправнички стаж, добијају плату са плаћеним доприносима и могућност да науче све оно што се ради у локалној самоуправи", рекао је Савић новинарима. 

Он је истакао да је од 2012. године 70 приправника одрадило приправнички стаж, те да је у току ове године из буџета општине за потребе приправника издвојено 112.000 КМ. 



“Након обављеног приправничком стажу, општина Лопаре ће сношити материјалне трошкове полагања стручног испита”, нагласио је Савић.

Уговор је потписан са приправником правне струке и два приправника економске струке.



Дипломирани правник Мара Миљановић истакла је да јој шанса за приправнички стаж значи много јер ће стећи практична знања.

"Бићемо оспособљени и за самосталан рад у струци", рекла је Миљановићева. 

Приправник економске струке Стана Симикић нагласила је да ће јој година дана искуства у органу локалне самоуправе помоћи за даљи рад и напредовање.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Вагнер

23.12.2017 16:28

Луда кућа, Лопаре сигурна кућа за приправнике, пошто су претходно локалне власти за 20г протјерале народ јер нема од чега да живи.

ОДГОВОРИТЕ