Lopare: Ugovor sa pripravnicima

Načelnik opštine Lopare Rado Savić potpisao je danas ugovor sa tri pripravnika visoke stručne spreme o obavljanju pripravničkog staža u ovoj majevičkoj opštini.

Republika Srpska 21.12.2017 | 21:39
Lopare: Ugovor sa pripravnicima
“Sa današnja tri pripravnika u ovoj godini ukupno imamo 15 pripravnika koji su počeli pripravnički staž, dobijaju platu sa plaćenim doprinosima i mogućnost da nauče sve ono što se radi u lokalnoj samoupravi", rekao je Savić novinarima. 

On je istakao da je od 2012. godine 70 pripravnika odradilo pripravnički staž, te da je u toku ove godine iz budžeta opštine za potrebe pripravnika izdvojeno 112.000 KM. 



“Nakon obavljenog pripravničkom stažu, opština Lopare će snošiti materijalne troškove polaganja stručnog ispita”, naglasio je Savić.

Ugovor je potpisan sa pripravnikom pravne struke i dva pripravnika ekonomske struke.



Diplomirani pravnik Mara Miljanović istakla je da joj šansa za pripravnički staž znači mnogo jer će steći praktična znanja.

"Bićemo osposobljeni i za samostalan rad u struci", rekla je Miljanovićeva. 

Pripravnik ekonomske struke Stana Simikić naglasila je da će joj godina dana iskustva u organu lokalne samouprave pomoći za dalji rad i napredovanje.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Vagner

23.12.2017 16:28

Luda kuća, Lopare sigurna kuća za pripravnike, pošto su prethodno lokalne vlasti za 20g protjerale narod jer nema od čega da živi.

ODGOVORITE