Ухапшени цариници и полицајци у Србији

Припадници Сектора унутрашње контроле МУП-а Србије ухапсили су шест полицајаца на граничном прелазу Градина, 12 цариника Царинарнице Димитровград и још 13 особа због сумње да су извршили кривично дјело удруживање ради вршења кривичних дјела, мита и злоупотребе службеног положаја.

Србија 21.12.2017 | 13:52
Ухапшени цариници и полицајци у Србији
Полицијски и царински службеници су осумњичени да су од јула 2016. до септембра 2017. године ради материјалне користи омогућавали осталим ухапшеним особама да преко државне границе уносе робу чији је промет забрањен или ограничен, односно да за робу трговачког карактера коју уносе у Србију избјегну плаћање царинских дажбина, саопштено је из МУП-а Србије.

По налогу Основног јавног тужилаштва у Пироту ухапшена су још два полицајца из Станице граничне полиције Градина чији су иницијали Н.Р. и И.П, као и цариник у Царинарници Димитровград чији су иницијали М.М.

Они су осумњичени да су 30. августа скенирали и овјерили путне исправе особе која се физички није налазила у возилу нити на самом прелазу, а царински службеник је пропустио да наплати царинске дажбине за робу која се налазила у том возилу, а која је накнадном царинском контролом пронађена.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведени надлежним тужилаштвима.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

о чему ви

21.12.2017 13:52

Занима ме кад ће код нас кренути овакве акције које пријеко потребне ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рекет

21.12.2017 17:12

Кад би код нас поцели хапсити мало тко би остао на послу,мозда врло ријетки.Криминал у УИО је толико разгранат да је то за оно вјеровали или не.Набрајати афере и криминал требало би јако пуно времена.То висе није обицни криминал него организовани криминал у којем су упетљани поред цариника и упосленици границне полиције као и спедитери.Трагдија свега је та сто је то јавна тајна,а нико ниста не подузима.У УИО имате царинике који су осудјени или се договорили са судом али нису имали никакве санк ије од стране Дјакуле иако је то морао по залони итд...........

Name

Последњи кинески цар

22.12.2017 05:41

Само погледајте како живе Ваше комшије, познаници који раде на царини. За двије три године имају богатство које се неможе зарадити за цијели радни вијек. Сви то виде, нико не реагује..

Name

САОБРАЋАЈАЦ

22.12.2017 06:27

А у БОРУ начелник Перица Арсић злоуотребом полицијских возила П 026-009 и П 026-126 већ месецима СВАКОДНЕВНО БЕЗ СИГУРНОСНИХ СЕДИШТА вози своју децу у обданиште угрожавајући их бар два пута дневно, ЖАЛОСНО АЛИ ИСТИНИТО, ОН ЈЕ ИЗНАД ЗАКОНА ! Иначе јавности је познат јер је 2012. бахато возећи полицијски ауто изазвао удес у коме је пет младих особа задобило тешке телесне повреде опасне по живот, за шта такође није одговарао !

ОДГОВОРИТЕ
Name

МА

24.12.2017 11:56

није могуце ! Људи хтјели мало дзепарца да зараде. Знате мале плате, а дрзавни троскови велики. А власт сто краде то је легално јели. Како се подмецу вијести. Скрену пазњу на мале лоповцице . А велике Лопузе одраде у тајности све сто им треба.