Uhapšeni carinici i policajci u Srbiji

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole MUP-a Srbije uhapsili su šest policajaca na graničnom prelazu Gradina, 12 carinika Carinarnice Dimitrovgrad i još 13 osoba zbog sumnje da su izvršili krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela, mita i zloupotrebe službenog položaja.

Srbija 21.12.2017 | 13:52
Uhapšeni carinici i policajci u Srbiji
Policijski i carinski službenici su osumnjičeni da su od jula 2016. do septembra 2017. godine radi materijalne koristi omogućavali ostalim uhapšenim osobama da preko državne granice unose robu čiji je promet zabranjen ili ograničen, odnosno da za robu trgovačkog karaktera koju unose u Srbiju izbjegnu plaćanje carinskih dažbina, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Pirotu uhapšena su još dva policajca iz Stanice granične policije Gradina čiji su inicijali N.R. i I.P, kao i carinik u Carinarnici Dimitrovgrad čiji su inicijali M.M.

Oni su osumnjičeni da su 30. avgusta skenirali i ovjerili putne isprave osobe koja se fizički nije nalazila u vozilu niti na samom prelazu, a carinski službenik je propustio da naplati carinske dažbine za robu koja se nalazila u tom vozilu, a koja je naknadnom carinskom kontrolom pronađena.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

o čemu vi

21.12.2017 13:52

Zanima me kad će kod nas krenuti ovakve akcije koje prijeko potrebne ?

ODGOVORITE
Name

Reket

21.12.2017 17:12

Kad bi kod nas poceli hapsiti malo tko bi ostao na poslu,mozda vrlo rijetki.Kriminal u UIO je toliko razgranat da je to za ono vjerovali ili ne.Nabrajati afere i kriminal trebalo bi jako puno vremena.To vise nije obicni kriminal nego organizovani kriminal u kojem su upetljani pored carinika i uposlenici granicne policije kao i spediteri.Tragdija svega je ta sto je to javna tajna,a niko nista ne poduzima.U UIO imate carinike koji su osudjeni ili se dogovorili sa sudom ali nisu imali nikakve sank ije od strane Djakule iako je to morao po zaloni itd...........

Name

Poslednji kineski car

22.12.2017 05:41

Samo pogledajte kako žive Vaše komšije, poznanici koji rade na carini. Za dvije tri godine imaju bogatstvo koje se nemože zaraditi za cijeli radni vijek. Svi to vide, niko ne reaguje..

Name

SAOBRAĆAJAC

22.12.2017 06:27

A u BORU načelnik Perica Arsić zlouotrebom policijskih vozila P 026-009 i P 026-126 već mesecima SVAKODNEVNO BEZ SIGURNOSNIH SEDIŠTA vozi svoju decu u obdanište ugrožavajući ih bar dva puta dnevno, ŽALOSNO ALI ISTINITO, ON JE IZNAD ZAKONA ! Inače javnosti je poznat jer je 2012. bahato vozeći policijski auto izazvao udes u kome je pet mladih osoba zadobilo teške telesne povrede opasne po život, za šta takođe nije odgovarao !

ODGOVORITE
Name

MA

24.12.2017 11:56

nije moguce ! Ljudi htjeli malo dzeparca da zarade. Znate male plate, a drzavni troskovi veliki. A vlast sto krade to je legalno jeli. Kako se podmecu vijesti. Skrenu paznju na male lopovcice . A velike Lopuze odrade u tajnosti sve sto im treba.