ЕЛ: Олимпијакос - све што играчи ЦСКА не желе да виде!

Недовић раставио Барселону на атоме! Српски кошаркаш дао чак 26 поена и имао четири асистенције. Страшна партија! Недовић срушио Барсу, четврта победа Милана! Кошаркаши Малаге победили су у гостима екипу Барселоне са 90:83 у утакмици 13. кола Евролиге. Шоу Немање Недовића у Барселони! "Блауграна" гледала је симултанку нашег кошаркашака. Милано умало прокоцкао 25 разлике у ПОСЛЕДЊОЈ четвртини! Феноменални Меклин срушио ЦСКА у Пиреју! Екипа Олимпијакоса савладала је московски ЦСКА у Пирерју у драматичном дербију 13. кола Евролиге – 88:86 (23:20, 22:28, 19:20, 24:18).  Када је важно - зна се! Тренутно најбољи тим Евролиге је - Олимпијакос! ЦСКА није издржао у Пиреју! Јако добар меч припао домаћину.

Кошарка 20.12.2017 | 23:15
ЕЛ: Олимпијакос - све што играчи ЦСКА не желе да виде!
Домаћи су боље кренули, гости су преокренули већ до полувремена, да би Оли сјајном игром у последњој деоници успео да стекне, чинило се, одлучујућу предност.

Међутим, да драме ипак буде побринули су се Серхио Ћаћо Родригес и Нандо де Коло (87:86), алли је Јанис Стрелниекс поготком са линије пенала ставио тачку на меч.

Феноменалан меч одиграо је Џамел Меклин који је за нешто мање од 25 минута на паркету убацио 25 поена, уз само четири промашаја из игре (10/14 за два), а имао је и 12 скокова, од чега три офанзивна у самом финишу, и две украдене лопте.

Одличан је био и Васили Били Спанулис са 16 поена, осам асистенција и четири ухваћене лопте, док се истакао и споменути Стрелниекс са десет поена.

'Армејцима' није помогла ни сјајна партија Ћаћа са 23 поена (3/5 за два, 5/9 за три), а двоцифрен учинак имали су још Вил Клајбурн са 13 поена и десет скокова, односно Кајл Хајнц са 11 и осам ухваћених лопти.

Када играју два најбоља клуба на табели Евролиге онда то мора да изгледа баш овако како је било у дворани Мира и пријатељства у Атини. Прштало је на све стране, судије су мало сецкале игру фауловима, али то није кварило ужитак. Посебно су уживали навијачи Олимпијакоса јер је тим из Пиреја славио с 88:86.

Имао је ЦСКА шут за победу Клајбурна у последњим секундама, али је то било преко руке и с велике удаљености па није било реално да ће лопта проћи кроз обруч.

Заслужена победа Пирејаца.

Најзаслужнији за то је Џамел Меклин који је дао 25 поена, а помагали су му Костас Папаниколау (15п) и Василис Спанулис (16п).

Можемо рећи да ЦСКА није искористио надмоћ у рекету, и да му се то вратило кроз овај пораз.

На почетку меча прво је ЦСКА имао велику серију, а потом је Олимпијакос стигао и касније се играло у егалу. Некако је ипак током целог меча руски тим имао инциијативу, па је ЦСКА ишао и на 10 разлике у више наврата током треће четвртине.

Домаћину је доста недостајао Никола Милутинов као и Јоргос Принтезис, имали су црвено-бели доста проблема са одбраном рекета, док је било очигледно да је Василис Спанулисиграч који даје боцу с кисеоником Грцима.

Деловало је да ће се ЦСКА у овом прилично квалитетном мечу одвојити у последњој четвртини, али је Олимпијакос тројком Стрелнијекса на шест минута пре краја дошао на поен разлике. Потом је Папаниколау дао поене и Олимпијакос је имао предност.

Имали смо утакмицу какву смо могли само да пожелимо. Право надметање два јако снажна тима.

У тим моментима је Олимпијакос био у бољем моментуму, а Папапетру је све зачинио озбиљним закуцавањем поред Курбанова. Одлично је мењао Меклина на петици.

Спанулис је дао два поена на 36 секунди до краја, Де Коло је вратио тројком, Папапетрудао једно бацање, као и Стрелнијекс, а Клајбурн је шутирао за победу преко пола и промашио.

Велика победа за Олимпијакос.

Ова два тима сада деле прво место на табели Евролиге. Заиста играју најбољу кошарку у овом делу сезоне.

Нико у новијој кошаркашкој историји Европе није наносио болније поразе моћном ЦСКА из Москве од Олимпијакоса.

У Евролиги ту и тамо, најчешће - не!

Али, када се играло на Фајнал-фор турнирима, деловало је да Московљани не желе да виде само један тим с друге стране, црвено-бели из Пиреја.

Ова утакмица одиграна вечерас у 13. колу Евролиге, у бучној "Дворани мира и пријатељства", није имала специфичну тежину последња два дуела ових тимова у полуфиналима Ф4, али јесте била директан окршај за прво место на табели.

Руси су имали 55:66 пре 11.000 Пирејаца и изгубили су иако су их судије Сретен Радовић, Олегс Латисевс и Емилио Перез Пизаро вратили у меч несхватљивом одлуком у драматичном финишу.

На крају, уз шест офанзивних скокова у последња два минута:

Олимпијакос - ЦСКА Москва 88:86 (23:20, 22:28, 19:20, 24:18), такоо да су сада полуфиналисти претходног Фајнал-фора у Истанбулу поравнати на челу каравана.

Између два пораза од црвено-белих у борбама за финалну утакмицу сезоне (оног 2015. у Мадриду од 68:70 и 2017. у Истанбулу 78:82), ЦСКА је четири пута у низу победио најпопуларнији грчки клуб и успео да освоји Евролигу, али је долазак екипе у грчку луку на директан дуел за прву позицију значио и прекид ове серије резултата.

После Реала (82:69) и Фенербахчеа (83:83, 93:95), Олимпијакос је трећи тим који је ове сезоне успео да савлада састав грчког стручњака Димитриса Итудиса, који се није предавао до последње секунде и, некако, имао шансу и да победи ове среде увече, али се Клајбурн лоше снашао у трку према кошу домаћих и гледању преосталог времена.

Вероватно ни сам није помислио да ће Јанис Стрелниекс први пут ове сезоне промашити пенал, тако да је покушао шут са пола терена преко играча који је стајао држећи руке у вис иако је могао и да одигра пас, и да протрчи поред њега и скрати дистанцу за још два-три метра, најмање.

Серијом 0:10, захваљујући бившем играчу Олимпијакоса, Кајлу Хајнсу, ЦСКА је стекао предност од 52:62 и потом позвао домаћина да крене у невероватан талас погодака са дистанце, који је заустављен дугом двојком па закуцавањем Јаниса Папапетруа за 79:72, на 4:49 до краја меча.

Тада је серију 23:6 зауставио Никита Курбанов, поенима под кошем, да би у следећем нападу судијска тројка чист офанзивни фаул Курбанова у дуелу са Костасом Папаниколауом окарактерисала као симулацију и досудила једном од најважнијих играча домаћег тима (тим пре што због повреде није играо Јоргос Принтезис) техничку, односно пету личну грешку!

Шокирани кошаркаши тренера Јаниса Сферопулоса тешко су прихватили ову одлуку судија и потпуно испали из ритма, тако да је ЦСКА пришао на 81:79 и увео утакмицу у напету пенал завршницу и у њој био жртва класичног олимпијакосовског виђења кошарке - ПЕТ промашаја у низу ухватили су црвено-бели при поменутом резултату и из шестог напада некако изнудили фаул Корија Хигинса над Василисом Спанулисом за слободна бацања из којих је популарни "Били" погодио само једном.

Може се рећи и да је тај Хигинсов фаул над Спанулисом, док је истицало време за још један неинвентиван напад Олимпијакоса, била адекватна компензација за техничку Папаниколауу, углавном... ЦСКА је и даље имао лопту и нешто мање од два минута до краја да преокрене ствари у своју корист, али је Серхио Родригез промашио исхитрену тројку, Стрелниекс му се реванширао истом мером, а готово невидљиви Холис Томпсон скинуо скок са главе лежерном Нанду Де Колоу и исфорсирао фаул Француза, што је био лускуз који није могао да буде проћердан.

Томпсон је погодио оба слободна бацања за 84:79 и од тог тренутка, иако су дошли надомак шута за победу, гости су морали да јуре два поседа, што је било превише за овако тврду и растрзану утакмицу.

Била је то тек ТРЕЋА лигашка победа Олимпијакоса над ЦСКА код куће од оснивања Евролиге, али на последња четири судара ова два великана на Фајнал-форовима скор је 4:0 за Грке.

Финале у Истанбулу 2012, полуфинале у Лондону 2013, полуфинале у Мадриду 2015. и полуфинале у Истанбулу 2017. године.

Какав ривалитет!?



Недовић срушио Барсу, четврта победа Милана! Кошаркаши Малаге победили су у гостима екипу Барселоне са 90:83 у утакмици 13. кола Евролиге.

Малагу је до пете победе у Евролиги водио српски кошаркаш Немања Недовић који је меч завршио са 25 поена, три скока и четири асистенције.

Њега су најбоље пратили Џеф Брукс са 13 и Џејмс Огастин са поеном мање.

У редовима Барселоне, која је уписала девети пораз, најефикаснији је био Тома Ертел са 19 поена.

Кошаркаши Малаге у наредном колу дочекују Милано, који је на свом терену победио Басконију са 92:85.

Италијанском тиму ово је четврта победа од почетка сезоне, док је Басконија уписала седми пораз.

Најефикаснији у победничком тиму били су Куртис Џерелс и Ендру Гаудлок са по 15 постигнутих поена, док је спрски кошаркаш Владимир Мицов додао 12.

На другој страни, најбољи је био Торнике Шенгелија са 19 поена.

Како је одиграо Немања Недовић на гостовању Барселони! Српски кошаркаш постигао је чак 26 поена и имао је четири асистенције у победи Уникахе у Каталонији од 90:83.

Недовић је шутирао 6/8 за два поена, 4/8 за три, 2/4 са линије за слободна бацања. Имао је и четири асистенције и једну украдену лопту. И само једну изгубљену. Индекс корисности - 26!

Фантастична партија Недовића!

Драган Милосављевић је био доста слабији, дао је један поен за 10 минута у игри. Код Барсе се највише показао Томас Ертел са 19 поена, али ни он није превише помогао тренеру Ситу Алонсу. Шпанцу се жестоко дрма клупа!

Шоу Немање Недовића у Барфселони!

Наш бек убацио је 26 поена у "Блауграни" шутирајући 6/8 за два и 4/8 за три поена за сигурну победу Уникахе над посрнулим домаћином - 83:90 (26:24, 21:18, 19:22, 19:24)!

Недовић је у последњој утакмици 13. кола имао и три скока и четири асистенције, а пратили су га Џеф Буркс са 13 и Џејмс Огастин са 12 поена.

Драган Милосављевић постигао је један поен за госте, док је Томас Ертел био најефикаснији код домаћина са 19 поена.

Малагу је до пете победе у Евролиги водио српски кошаркаш Немања Недовић који је меч завршио са 25 поена, три скока и четири асистенције.

Пред око 5.000 навијача екипе су се смењивале у вођство од подбацивања до старта четврте четвртине када је при резултату 66:66 гостујући састав очас посла стигао до 79:86, а потом и 75:87, када је сломљен отпор домаћина.

Била је то тек друга победа екипе тренера Ђоана Плазе на страни ове сезоне у Евролиги, након оне над Ефесом у Истанбулу забележене почетком новембра (74:79), уједно и четврти пораз Барсе код куће у низу ако се сабирају резултати у АЦБ и Евролиги.



Кошаркаши Малаге у наредном колу дочекују Милано, који је ове среде увече у свом "Медиолануму" умало прокоцкао 25 поена предности из четвре четвртине!?

О чему су размишљали момци тренера Симонеа Пјаниђанија тешко је и претпоставити, углавном довели су навијаче до лудила игром и залагањем од тренутка када су повели 85:60 пред скоро 7.000 навијача.

На 2:16 до краја остала им је само млака предност од 88:83, али су захваљујући промашају Торникеа Шенгелије и поенима Артураса Гудаитиса са пенала некако зауставили лавину из Виторије која се намерачила на можда и највећи "камбек" у историји такмичења - 92:85 (27:25, 22:12, 27:21, 16:27).

Миланска публика звиждуцима је испратила са паркета екипу која је прекинула серију од четири пораза у Евролиги. Италијанском тиму ово је четврта победа од почетка сезоне, док је Басконија уписала седми пораз.

Најефикаснији у победничком тиму били су Куртис Џерелс и Ендру Гаудлок са по 15 постигнутих поена, док је спрски кошаркаш Владимир Мицов додао 12. На другој страни, најбољи је био Шенгелија са 19 поена.



Резултати и парови:

уторак

Фенербахче - Звезда 82:56
Жалгирис - Бамберг 88:84
Панатинаикос - Макаби 89:76
Реал - Валенсија 91:72

среда

Химки - Ефес 86:68
Олимпијакос - ЦСКА 88:86
Армани - Басконија 92:85
Барселона - Уникаха 83:90

четвртак

Звезда - Панатинаикос 19.00
Бамберг - Реал 20.00
Макаби - Фенербахче 20.05
Валенсија - Жалгирис 20.45

петак

ЦСКА - Химки 18.00
Ефес - Олимпијакос 18.30
Басконија - Барселона 20.30
Уникаха - Армани 20.45

Табела: Олимпијакос 10-3, ЦСКА 10-3, Фенербахче 9-4, Панатинаикос 9-4, Жалгирис 8-5, Химки 8-5, Реал 7-6, Макаби 7-6, Басконија 6-7, Бамберг 6-7, Звезда 5-8, Уникаха 5-8, Барселона 4-9, Милано 4-9, Валенсија 3-10, Ефес 3-10.

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар