EL: Olimpijakos - sve što igrači CSKA ne žele da vide!

Nedović rastavio Barselonu na atome! Srpski košarkaš dao čak 26 poena i imao četiri asistencije. Strašna partija! Nedović srušio Barsu, četvrta pobeda Milana! Košarkaši Malage pobedili su u gostima ekipu Barselone sa 90:83 u utakmici 13. kola Evrolige. Šou Nemanje Nedovića u Barseloni! "Blaugrana" gledala je simultanku našeg košarkašaka. Milano umalo prokockao 25 razlike u POSLEDNJOJ četvrtini! Fenomenalni Meklin srušio CSKA u Pireju! Ekipa Olimpijakosa savladala je moskovski CSKA u Pirerju u dramatičnom derbiju 13. kola Evrolige – 88:86 (23:20, 22:28, 19:20, 24:18).  Kada je važno - zna se! Trenutno najbolji tim Evrolige je - Olimpijakos! CSKA nije izdržao u Pireju! Jako dobar meč pripao domaćinu.

Košarka 20.12.2017 | 23:15
EL: Olimpijakos - sve što igrači CSKA ne žele da vide!
Domaći su bolje krenuli, gosti su preokrenuli već do poluvremena, da bi Oli sjajnom igrom u poslednjoj deonici uspeo da stekne, činilo se, odlučujuću prednost.

Međutim, da drame ipak bude pobrinuli su se Serhio Ćaćo Rodriges i Nando de Kolo (87:86), alli je Janis Strelnieks pogotkom sa linije penala stavio tačku na meč.

Fenomenalan meč odigrao je Džamel Meklin koji je za nešto manje od 25 minuta na parketu ubacio 25 poena, uz samo četiri promašaja iz igre (10/14 za dva), a imao je i 12 skokova, od čega tri ofanzivna u samom finišu, i dve ukradene lopte.

Odličan je bio i Vasili Bili Spanulis sa 16 poena, osam asistencija i četiri uhvaćene lopte, dok se istakao i spomenuti Strelnieks sa deset poena.

'Armejcima' nije pomogla ni sjajna partija Ćaća sa 23 poena (3/5 za dva, 5/9 za tri), a dvocifren učinak imali su još Vil Klajburn sa 13 poena i deset skokova, odnosno Kajl Hajnc sa 11 i osam uhvaćenih lopti.

Kada igraju dva najbolja kluba na tabeli Evrolige onda to mora da izgleda baš ovako kako je bilo u dvorani Mira i prijateljstva u Atini. Prštalo je na sve strane, sudije su malo seckale igru faulovima, ali to nije kvarilo užitak. Posebno su uživali navijači Olimpijakosa jer je tim iz Pireja slavio s 88:86.

Imao je CSKA šut za pobedu Klajburna u poslednjim sekundama, ali je to bilo preko ruke i s velike udaljenosti pa nije bilo realno da će lopta proći kroz obruč.

Zaslužena pobeda Pirejaca.

Najzaslužniji za to je Džamel Meklin koji je dao 25 poena, a pomagali su mu Kostas Papanikolau (15p) i Vasilis Spanulis (16p).

Možemo reći da CSKA nije iskoristio nadmoć u reketu, i da mu se to vratilo kroz ovaj poraz.

Na početku meča prvo je CSKA imao veliku seriju, a potom je Olimpijakos stigao i kasnije se igralo u egalu. Nekako je ipak tokom celog meča ruski tim imao inciijativu, pa je CSKA išao i na 10 razlike u više navrata tokom treće četvrtine.

Domaćinu je dosta nedostajao Nikola Milutinov kao i Jorgos Printezis, imali su crveno-beli dosta problema sa odbranom reketa, dok je bilo očigledno da je Vasilis Spanulisigrač koji daje bocu s kiseonikom Grcima.

Delovalo je da će se CSKA u ovom prilično kvalitetnom meču odvojiti u poslednjoj četvrtini, ali je Olimpijakos trojkom Strelnijeksa na šest minuta pre kraja došao na poen razlike. Potom je Papanikolau dao poene i Olimpijakos je imao prednost.

Imali smo utakmicu kakvu smo mogli samo da poželimo. Pravo nadmetanje dva jako snažna tima.

U tim momentima je Olimpijakos bio u boljem momentumu, a Papapetru je sve začinio ozbiljnim zakucavanjem pored Kurbanova. Odlično je menjao Meklina na petici.

Spanulis je dao dva poena na 36 sekundi do kraja, De Kolo je vratio trojkom, Papapetrudao jedno bacanje, kao i Strelnijeks, a Klajburn je šutirao za pobedu preko pola i promašio.

Velika pobeda za Olimpijakos.

Ova dva tima sada dele prvo mesto na tabeli Evrolige. Zaista igraju najbolju košarku u ovom delu sezone.

Niko u novijoj košarkaškoj istoriji Evrope nije nanosio bolnije poraze moćnom CSKA iz Moskve od Olimpijakosa.

U Evroligi tu i tamo, najčešće - ne!

Ali, kada se igralo na Fajnal-for turnirima, delovalo je da Moskovljani ne žele da vide samo jedan tim s druge strane, crveno-beli iz Pireja.

Ova utakmica odigrana večeras u 13. kolu Evrolige, u bučnoj "Dvorani mira i prijateljstva", nije imala specifičnu težinu poslednja dva duela ovih timova u polufinalima F4, ali jeste bila direktan okršaj za prvo mesto na tabeli.

Rusi su imali 55:66 pre 11.000 Pirejaca i izgubili su iako su ih sudije Sreten Radović, Olegs Latisevs i Emilio Perez Pizaro vratili u meč neshvatljivom odlukom u dramatičnom finišu.

Na kraju, uz šest ofanzivnih skokova u poslednja dva minuta:

Olimpijakos - CSKA Moskva 88:86 (23:20, 22:28, 19:20, 24:18), takoo da su sada polufinalisti prethodnog Fajnal-fora u Istanbulu poravnati na čelu karavana.

Između dva poraza od crveno-belih u borbama za finalnu utakmicu sezone (onog 2015. u Madridu od 68:70 i 2017. u Istanbulu 78:82), CSKA je četiri puta u nizu pobedio najpopularniji grčki klub i uspeo da osvoji Evroligu, ali je dolazak ekipe u grčku luku na direktan duel za prvu poziciju značio i prekid ove serije rezultata.

Posle Reala (82:69) i Fenerbahčea (83:83, 93:95), Olimpijakos je treći tim koji je ove sezone uspeo da savlada sastav grčkog stručnjaka Dimitrisa Itudisa, koji se nije predavao do poslednje sekunde i, nekako, imao šansu i da pobedi ove srede uveče, ali se Klajburn loše snašao u trku prema košu domaćih i gledanju preostalog vremena.

Verovatno ni sam nije pomislio da će Janis Strelnieks prvi put ove sezone promašiti penal, tako da je pokušao šut sa pola terena preko igrača koji je stajao držeći ruke u vis iako je mogao i da odigra pas, i da protrči pored njega i skrati distancu za još dva-tri metra, najmanje.

Serijom 0:10, zahvaljujući bivšem igraču Olimpijakosa, Kajlu Hajnsu, CSKA je stekao prednost od 52:62 i potom pozvao domaćina da krene u neverovatan talas pogodaka sa distance, koji je zaustavljen dugom dvojkom pa zakucavanjem Janisa Papapetrua za 79:72, na 4:49 do kraja meča.

Tada je seriju 23:6 zaustavio Nikita Kurbanov, poenima pod košem, da bi u sledećem napadu sudijska trojka čist ofanzivni faul Kurbanova u duelu sa Kostasom Papanikolauom okarakterisala kao simulaciju i dosudila jednom od najvažnijih igrača domaćeg tima (tim pre što zbog povrede nije igrao Jorgos Printezis) tehničku, odnosno petu ličnu grešku!

Šokirani košarkaši trenera Janisa Sferopulosa teško su prihvatili ovu odluku sudija i potpuno ispali iz ritma, tako da je CSKA prišao na 81:79 i uveo utakmicu u napetu penal završnicu i u njoj bio žrtva klasičnog olimpijakosovskog viđenja košarke - PET promašaja u nizu uhvatili su crveno-beli pri pomenutom rezultatu i iz šestog napada nekako iznudili faul Korija Higinsa nad Vasilisom Spanulisom za slobodna bacanja iz kojih je popularni "Bili" pogodio samo jednom.

Može se reći i da je taj Higinsov faul nad Spanulisom, dok je isticalo vreme za još jedan neinventivan napad Olimpijakosa, bila adekvatna kompenzacija za tehničku Papanikolauu, uglavnom... CSKA je i dalje imao loptu i nešto manje od dva minuta do kraja da preokrene stvari u svoju korist, ali je Serhio Rodrigez promašio ishitrenu trojku, Strelnieks mu se revanširao istom merom, a gotovo nevidljivi Holis Tompson skinuo skok sa glave ležernom Nandu De Kolou i isforsirao faul Francuza, što je bio luskuz koji nije mogao da bude proćerdan.

Tompson je pogodio oba slobodna bacanja za 84:79 i od tog trenutka, iako su došli nadomak šuta za pobedu, gosti su morali da jure dva poseda, što je bilo previše za ovako tvrdu i rastrzanu utakmicu.

Bila je to tek TREĆA ligaška pobeda Olimpijakosa nad CSKA kod kuće od osnivanja Evrolige, ali na poslednja četiri sudara ova dva velikana na Fajnal-forovima skor je 4:0 za Grke.

Finale u Istanbulu 2012, polufinale u Londonu 2013, polufinale u Madridu 2015. i polufinale u Istanbulu 2017. godine.

Kakav rivalitet!?



Nedović srušio Barsu, četvrta pobeda Milana! Košarkaši Malage pobedili su u gostima ekipu Barselone sa 90:83 u utakmici 13. kola Evrolige.

Malagu je do pete pobede u Evroligi vodio srpski košarkaš Nemanja Nedović koji je meč završio sa 25 poena, tri skoka i četiri asistencije.

Njega su najbolje pratili Džef Bruks sa 13 i Džejms Ogastin sa poenom manje.

U redovima Barselone, koja je upisala deveti poraz, najefikasniji je bio Toma Ertel sa 19 poena.

Košarkaši Malage u narednom kolu dočekuju Milano, koji je na svom terenu pobedio Baskoniju sa 92:85.

Italijanskom timu ovo je četvrta pobeda od početka sezone, dok je Baskonija upisala sedmi poraz.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Kurtis Džerels i Endru Gaudlok sa po 15 postignutih poena, dok je sprski košarkaš Vladimir Micov dodao 12.

Na drugoj strani, najbolji je bio Tornike Šengelija sa 19 poena.

Kako je odigrao Nemanja Nedović na gostovanju Barseloni! Srpski košarkaš postigao je čak 26 poena i imao je četiri asistencije u pobedi Unikahe u Kataloniji od 90:83.

Nedović je šutirao 6/8 za dva poena, 4/8 za tri, 2/4 sa linije za slobodna bacanja. Imao je i četiri asistencije i jednu ukradenu loptu. I samo jednu izgubljenu. Indeks korisnosti - 26!

Fantastična partija Nedovića!

Dragan Milosavljević je bio dosta slabiji, dao je jedan poen za 10 minuta u igri. Kod Barse se najviše pokazao Tomas Ertel sa 19 poena, ali ni on nije previše pomogao treneru Situ Alonsu. Špancu se žestoko drma klupa!

Šou Nemanje Nedovića u Barfseloni!

Naš bek ubacio je 26 poena u "Blaugrani" šutirajući 6/8 za dva i 4/8 za tri poena za sigurnu pobedu Unikahe nad posrnulim domaćinom - 83:90 (26:24, 21:18, 19:22, 19:24)!

Nedović je u poslednjoj utakmici 13. kola imao i tri skoka i četiri asistencije, a pratili su ga Džef Burks sa 13 i Džejms Ogastin sa 12 poena.

Dragan Milosavljević postigao je jedan poen za goste, dok je Tomas Ertel bio najefikasniji kod domaćina sa 19 poena.

Malagu je do pete pobede u Evroligi vodio srpski košarkaš Nemanja Nedović koji je meč završio sa 25 poena, tri skoka i četiri asistencije.

Pred oko 5.000 navijača ekipe su se smenjivale u vođstvo od podbacivanja do starta četvrte četvrtine kada je pri rezultatu 66:66 gostujući sastav očas posla stigao do 79:86, a potom i 75:87, kada je slomljen otpor domaćina.

Bila je to tek druga pobeda ekipe trenera Đoana Plaze na strani ove sezone u Evroligi, nakon one nad Efesom u Istanbulu zabeležene početkom novembra (74:79), ujedno i četvrti poraz Barse kod kuće u nizu ako se sabiraju rezultati u ACB i Evroligi.



Košarkaši Malage u narednom kolu dočekuju Milano, koji je ove srede uveče u svom "Mediolanumu" umalo prokockao 25 poena prednosti iz četvre četvrtine!?

O čemu su razmišljali momci trenera Simonea Pjaniđanija teško je i pretpostaviti, uglavnom doveli su navijače do ludila igrom i zalaganjem od trenutka kada su poveli 85:60 pred skoro 7.000 navijača.

Na 2:16 do kraja ostala im je samo mlaka prednost od 88:83, ali su zahvaljujući promašaju Tornikea Šengelije i poenima Arturasa Gudaitisa sa penala nekako zaustavili lavinu iz Vitorije koja se nameračila na možda i najveći "kambek" u istoriji takmičenja - 92:85 (27:25, 22:12, 27:21, 16:27).

Milanska publika zvižducima je ispratila sa parketa ekipu koja je prekinula seriju od četiri poraza u Evroligi. Italijanskom timu ovo je četvrta pobeda od početka sezone, dok je Baskonija upisala sedmi poraz.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Kurtis Džerels i Endru Gaudlok sa po 15 postignutih poena, dok je sprski košarkaš Vladimir Micov dodao 12. Na drugoj strani, najbolji je bio Šengelija sa 19 poena.



Rezultati i parovi:

utorak

Fenerbahče - Zvezda 82:56
Žalgiris - Bamberg 88:84
Panatinaikos - Makabi 89:76
Real - Valensija 91:72

sreda

Himki - Efes 86:68
Olimpijakos - CSKA 88:86
Armani - Baskonija 92:85
Barselona - Unikaha 83:90

četvrtak

Zvezda - Panatinaikos 19.00
Bamberg - Real 20.00
Makabi - Fenerbahče 20.05
Valensija - Žalgiris 20.45

petak

CSKA - Himki 18.00
Efes - Olimpijakos 18.30
Baskonija - Barselona 20.30
Unikaha - Armani 20.45

Tabela: Olimpijakos 10-3, CSKA 10-3, Fenerbahče 9-4, Panatinaikos 9-4, Žalgiris 8-5, Himki 8-5, Real 7-6, Makabi 7-6, Baskonija 6-7, Bamberg 6-7, Zvezda 5-8, Unikaha 5-8, Barselona 4-9, Milano 4-9, Valensija 3-10, Efes 3-10.

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar