Андрић: Морамо да играмо више од 25 минута!

"Евидентно је да није све савршено у овом тренутку. Али биће боље у наредном периоду, радимо на томе да се енергестки приступ не поставља као питање. Да то буде ниво какав је био и раније овде", навео је крилни кошаркаш црно-белих.

Кошарка 23.12.2017 | 10:30
Андрић: Морамо да играмо више од 25 минута!
Еврокуп је скоро, па потпуно затворена књига за кошаркаше Партизана, а све карте бацају на Јадранску лигу и борбу за плеј-оф у региону. Крилни кошаркаш Михајло Андрић сматра да је одређени напредак видљив за само седам дана колико је прошло од доласка новог тренера, али да ће бити потребно још доста времена да ствари дођу на своје.

“Играш  утакмицу да добијеш, желиш да добијеш. Мислим да је било доста енергије са наше стране. Добро смо ишли, прво полувреме сасвим добро. Одбрамбено је било боље, у задња два минута примили лаганих пар тројки. Друго полувреме... То морамо да мењамо, 60 поена је превише. Да сведемо на минимум“, рекао је Андрић.

Дуел против Лиможа био је други на којем је екипу водио нови тренер Ненад Чанак.

“Осећамо разлику, неке детаље у игри и промене. Евидентно је да није све савршено у овом тренутку. Али биће боље у наредном периоду, радимо на томе да се енергестки приступ не поставља као питање. Да то буде ниво какав је био и раније овде. Морамо паметније и боље.“

У неизвесној завршници против француске екипе Патрик Милер је промашио полагање за вођство и вероватно победу, а претходно је и Андрић био непрецизан када се ломио меч.

“Имао сам две отворене тројке које сам промашио. То је могло да преокрене утакмице. Свако воли да постигне кош кад је у отвореној позицији. Кад је то твој квалитет, мораш да искористиш и да твој тим победи.“

Еврокуп је, давно је то речено, такмичење у другом плану Партизана, а приоритет је Јадранска лига у којој се црно-бели боре за четврто место и пласман у плеј-оф.

“Нама је свака утакмица АБА лиге најбитнија. Следећи је Морнар - знамо како смо прошли доле, слично као против Лиможа у последњој секунди. Имамо тај кикс са почетка, сами себи смо закомпликовали ситуацију. Хоћемо да наставимо са овом енергијом, да буде паметније, да задржимо кјонтинуитет у игри. Да буде више од 25 минута, колико је било против Лиможа“, закључио је кошаркаш Партизана.

Утакмица 13. кола између Партизана и Морнара игра се у суботу од 17 сати у хали Пионир.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар