Andrić: Moramo da igramo više od 25 minuta!

"Evidentno je da nije sve savršeno u ovom trenutku. Ali biće bolje u narednom periodu, radimo na tome da se energestki pristup ne postavlja kao pitanje. Da to bude nivo kakav je bio i ranije ovde", naveo je krilni košarkaš crno-belih.

Košarka 23.12.2017 | 10:30
Andrić: Moramo da igramo više od 25 minuta!
Evrokup je skoro, pa potpuno zatvorena knjiga za košarkaše Partizana, a sve karte bacaju na Jadransku ligu i borbu za plej-of u regionu. Krilni košarkaš Mihajlo Andrić smatra da je određeni napredak vidljiv za samo sedam dana koliko je prošlo od dolaska novog trenera, ali da će biti potrebno još dosta vremena da stvari dođu na svoje.

“Igraš  utakmicu da dobiješ, želiš da dobiješ. Mislim da je bilo dosta energije sa naše strane. Dobro smo išli, prvo poluvreme sasvim dobro. Odbrambeno je bilo bolje, u zadnja dva minuta primili laganih par trojki. Drugo poluvreme... To moramo da menjamo, 60 poena je previše. Da svedemo na minimum“, rekao je Andrić.

Duel protiv Limoža bio je drugi na kojem je ekipu vodio novi trener Nenad Čanak.

“Osećamo razliku, neke detalje u igri i promene. Evidentno je da nije sve savršeno u ovom trenutku. Ali biće bolje u narednom periodu, radimo na tome da se energestki pristup ne postavlja kao pitanje. Da to bude nivo kakav je bio i ranije ovde. Moramo pametnije i bolje.“

U neizvesnoj završnici protiv francuske ekipe Patrik Miler je promašio polaganje za vođstvo i verovatno pobedu, a prethodno je i Andrić bio neprecizan kada se lomio meč.

“Imao sam dve otvorene trojke koje sam promašio. To je moglo da preokrene utakmice. Svako voli da postigne koš kad je u otvorenoj poziciji. Kad je to tvoj kvalitet, moraš da iskoristiš i da tvoj tim pobedi.“

Evrokup je, davno je to rečeno, takmičenje u drugom planu Partizana, a prioritet je Jadranska liga u kojoj se crno-beli bore za četvrto mesto i plasman u plej-of.

“Nama je svaka utakmica ABA lige najbitnija. Sledeći je Mornar - znamo kako smo prošli dole, slično kao protiv Limoža u poslednjoj sekundi. Imamo taj kiks sa početka, sami sebi smo zakomplikovali situaciju. Hoćemo da nastavimo sa ovom energijom, da bude pametnije, da zadržimo kjontinuitet u igri. Da bude više od 25 minuta, koliko je bilo protiv Limoža“, zaključio je košarkaš Partizana.

Utakmica 13. kola između Partizana i Mornara igra se u subotu od 17 sati u hali Pionir.

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar