Креће потрага за тијелом Мулића

Данас ће почети најопсежнија потрага за једном особом икад изведена у Босни и Херцеговини, најављено је из Федералне управе цивилне заштите чији припадници уз помоћ осталих служби већ седам дана трагају за тијелом Алдина Мулића.

Босна и Херцеговина 20.12.2017 | 08:04
Креће потрага за тијелом Мулића
Операција потраге за Мулићевим тијелом обухватиће подручје од мјеста гдје је младић пао у ријеку Миљацку у сарајевском насељу Долац Малта до Добоја.

У акцији ће учествовати чак 800 људи који ће прегледати комплетан терен и ријеке од Сарајева до Добоја.

Директор ФУЦЗ Фахрудин Солак изјавио је да се вода повукла и да се у петак креће у велику акцију.

"Јавља нам се велики број људи и волонтера, али и спасилачких служби из Федерације и Републике Српске. На терену очекујемо више од 800 људи и то ће бити највећа потрага на води икада организована у Босни и Херцеговини", истакао је Солак.

База операције биће смјештена у Сарајеву.

Поред ФУЦЗ у акцији учествују Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, Кајак клуб из Кључа, са десет чамаца, ГСС БиХ, ГСС ФБиХ, клубови “Неретва” и “Босна”, Специјална јединица Федералне управе полиције, Рафтинг клуб “Врбас” из Бањалуке.

Подсјећамо, двојица младића, Ирхан Фочо (24) и Алдин Мулић (28), нестали су у набујалој Миљацки у ноћи између уторка и сриједе прошле седмице. Тијело Ирхана Фоче нађено је у Босни код Високог, а за тијелом Алдина Мулића се још трага.

(Н1)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Оља

20.12.2017 07:37

Ко је у близини нека се надје младицевој породици у овим теским тренуцима. Туга... просла сам слицно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

20.12.2017 08:11

@Оља Нема више солидарности у БиХ, посљедње што је било су мајске поплаве 2014. и када се видјело што се учинило након тога, ништа, народ(и) су "упали" у летаргију и никоме, скоро, није до никога стало!

Name

075-одговор

21.12.2017 05:57

Има помоци,не лупетај.Ја сам из Сарајева организовано био у Добоју,помоц пензинерима у спасавању.Били исти дан кад су биле бијеле цизме Зељка Ц. Ми с лопатама и кантама за Х2О.Народ није крив.Бице правде,сјетите се филма"валтер врани Сарајево",сви градјани су га бранили,нико није пито ко си како ти је име и одакле си.Бице ово раја поново тако.

Name

Спасилац

21.12.2017 05:45

Опростите,драги цитаоци.Ово је солидарност.Недај бозе ником.Мој брат је несто у Дрини Фоца,утопио се,није успио да преплива,вода хладна.Захваљујуци оваквој солидатности људи пронаден је код Горазда.Док ово писем сузе и хоце срце да ми пукне.Људи воли те се и постујте се.Овдје нема политике.Спасиоци "сретно",вас пријатељ.

ОДГОВОРИТЕ