"Император" и даље у игри за селектора БиХ!

"У зависности од тога каква понуда буде била, Фатих Терим ће се врло брзо изјаснити", каже Тарик Хоџић, посредник у разговорима турског тренера и Фудбалског савеза БиХ.  Трофејни турски тренер Фатих Терим заинтересован је за позицију селектора репрезентације Босне и Херцеговине.

Фудбал 16.12.2017 | 23:30
"Император" и даље у игри за селектора БиХ!
Турски тренер Фатих Терим преко својих представника од Фудбалског савеза Босне и Херцеговине затражио је да му пошаљу званичну понуду у вези са послом селектора репрезентације, што је за агенцију Анадолија потврдио и Тарик Хоџић, његов дугогодишњи пријатељ и посредник у преговорима са Стручном комисијом бх. куће фудбала.

"Ред је да се тако уради. Разговарао сам у четвртак са људима који заступају Терима и затражили су од нашег савеза да пошаље званичну понуду за посао селектора репрезентације. У зависности од тога каква понуда буде била, Терим ће се врло брзо изјаснити. Контактирао сам са Сеадом Кајтазом, једним од чланова Комисије која преговара са кандидатима за селектора и упознао га са Теримовим захтјевом“, рекао је Хоџић.

Чланови Комисије за избор селектора фудбалске репрезентације БиХ прошле седмице били су у Истанбулу гдје су обавили разговор са Теримом.

Познати 64-годишњи турски тренер познат и по надимку "Император" током каријере водио је велике европске клубове као што су Галатасарај, Милан и Фиорентина. Селектор репрезентације своје домовине био је у три наврата.

Терим је у три мандата био селектор Турске, коју је 2008. довео до полуфинала Европског првенства, два пута је био тренер Галатасараја, а водио је и италијанског великана Милан, као и Фиорентину у Серији А.

Осим Терима, недељама се спекулише да је међу главним кандидатима за селектора БиХ и бивши тренер Црвене звезде Роберт Просинечки, као и син легендарног југословенског стручњака Ивице Осима, Амар.

У међувремену, турски медији спекулишу да би Терим могао опет да седне на клупу Галатасараја, уместо хрватског стручњака Игора Тудора.

БиХ је пре неколико месеци отпустила Мехмеда Баждаревића, који није успео да "Змајеве" одведе на други узастопни Мундијал.

Нови селектор БиХ ће деби имати крајем јануара када БиХ иде на америчку турнеју где ће играти пријатељске утакмице са домаћином САД у Лос Анђелесу, те Мексиком у Сан Антонију.

Извршни одбор ФС БиХ, којем ће комисија предложити кандидате или једног кандидата за новог селектора, требао би се састати 22. децембра и разговарати о овој теми.

Извор: мондо.ба/Анадолија/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар