"Imperator" i dalje u igri za selektora BiH!

"U zavisnosti od toga kakva ponuda bude bila, Fatih Terim će se vrlo brzo izjasniti", kaže Tarik Hodžić, posrednik u razgovorima turskog trenera i Fudbalskog saveza BiH.  Trofejni turski trener Fatih Terim zainteresovan je za poziciju selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Fudbal 16.12.2017 | 23:30
"Imperator" i dalje u igri za selektora BiH!
Turski trener Fatih Terim preko svojih predstavnika od Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine zatražio je da mu pošalju zvaničnu ponudu u vezi sa poslom selektora reprezentacije, što je za agenciju Anadolija potvrdio i Tarik Hodžić, njegov dugogodišnji prijatelj i posrednik u pregovorima sa Stručnom komisijom bh. kuće fudbala.

"Red je da se tako uradi. Razgovarao sam u četvrtak sa ljudima koji zastupaju Terima i zatražili su od našeg saveza da pošalje zvaničnu ponudu za posao selektora reprezentacije. U zavisnosti od toga kakva ponuda bude bila, Terim će se vrlo brzo izjasniti. Kontaktirao sam sa Seadom Kajtazom, jednim od članova Komisije koja pregovara sa kandidatima za selektora i upoznao ga sa Terimovim zahtjevom“, rekao je Hodžić.

Članovi Komisije za izbor selektora fudbalske reprezentacije BiH prošle sedmice bili su u Istanbulu gdje su obavili razgovor sa Terimom.

Poznati 64-godišnji turski trener poznat i po nadimku "Imperator" tokom karijere vodio je velike evropske klubove kao što su Galatasaraj, Milan i Fiorentina. Selektor reprezentacije svoje domovine bio je u tri navrata.

Terim je u tri mandata bio selektor Turske, koju je 2008. doveo do polufinala Evropskog prvenstva, dva puta je bio trener Galatasaraja, a vodio je i italijanskog velikana Milan, kao i Fiorentinu u Seriji A.

Osim Terima, nedeljama se spekuliše da je među glavnim kandidatima za selektora BiH i bivši trener Crvene zvezde Robert Prosinečki, kao i sin legendarnog jugoslovenskog stručnjaka Ivice Osima, Amar.

U međuvremenu, turski mediji spekulišu da bi Terim mogao opet da sedne na klupu Galatasaraja, umesto hrvatskog stručnjaka Igora Tudora.

BiH je pre nekoliko meseci otpustila Mehmeda Baždarevića, koji nije uspeo da "Zmajeve" odvede na drugi uzastopni Mundijal.

Novi selektor BiH će debi imati krajem januara kada BiH ide na američku turneju gde će igrati prijateljske utakmice sa domaćinom SAD u Los Anđelesu, te Meksikom u San Antoniju.

Izvršni odbor FS BiH, kojem će komisija predložiti kandidate ili jednog kandidata za novog selektora, trebao bi se sastati 22. decembra i razgovarati o ovoj temi.

Izvor: mondo.ba/Anadolija/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar