СЛ: Србија "потопила" Црну Гору у Нишу!

"Делфини" убедљиви против "Ајкула" у Чаиру! Ватерполисти Србије убедљиво су савладали великог ривала Црну Гору 7:4 у другом мечу Групе А Светске лиге.  Србија у Нишу, без већих проблема, стигла до друге победе у Светској лиги. . .

Остали спортови 12.12.2017 | 20:30
СЛ: Србија "потопила" Црну Гору у Нишу!
"Делфини" су на премијери декласирали Румуне са 12:3, па су на корак од пласмана на завршни турнир овог такмичења.

Србија је без повређеног Душана Мандића контролисала меч од старта пре свега сјајном одбраном, док се у нападу истакао Милан Алексић са три поготка.

Србија је девети пут савладала Црну Гору у 12. сусрету у овој деценији, а један од јунака био је и голман Гојко Пијетловић са седам одбрана.

"Делфини" су доминирали у одбрани у првом полувремену, први гол примили су тек средином другог периода, а до тада су постигли три преко Филиповића, Митровића и Ћука.

Најбољи играч Црне Горе Ивовић покреће свој тим голом за 3:1, а за њим погађа и Банићевић, међутим, после сјајне акције са играчем више у последњим секундима полувремена Алексић одводи Србију на паузу са 4:2.

Алексић средином трећег квартала постиже и други гол, након чега Петковић узвраћа за 5:3, да би на прелазу између последња два периода Ћук и Алексић новим головима преломили меч (7:3).

У наставку такмичења у Групи А, Црна Гора дочекују Румунију 16. јануара, а потом ће угостити Србију 20. марта. Тачку ће ставити дуел Румуна и Црногораца 10. априла.

Светска лига:
Србија – Црна Гора 7:4 (2:0, 2:2, 2:1, 1:1)
Играч више: Србија 3/8, Црна Гора 2/6
Базен "Чари", Ниш 800 гледалаца
Судије: Влашић (Хрватска), Кун (Мађарска)

Србија: Г. Пијетловић, Б. Митровић, Д. Пијетловић, Н. Убовић, Ђ. Лазић, М. Алексић 3, Н. Јакшић, С. Ранђеловић, А. Прлаиновић, С. Митровић 1, М. Ћук 2, Ф. Филиповић 1, В. Рашовић;

Црна Гора: Д. Лазовић, С. Кандић, Д. Бргуљан 1, Б. Банићевић 1, М. Петковић 1, А. Ивовић 1, С. Видовић, Ђ. Радовић, Д. Драшковић, А. Укропина, В. Спаић, В. Попадић и Ј. Сарић

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар