SL: Srbija "potopila" Crnu Goru u Nišu!

"Delfini" ubedljivi protiv "Ajkula" u Čairu! Vaterpolisti Srbije ubedljivo su savladali velikog rivala Crnu Goru 7:4 u drugom meču Grupe A Svetske lige.  Srbija u Nišu, bez većih problema, stigla do druge pobede u Svetskoj ligi. . .

Ostali sportovi 12.12.2017 | 20:30
SL: Srbija "potopila" Crnu Goru u Nišu!
"Delfini" su na premijeri deklasirali Rumune sa 12:3, pa su na korak od plasmana na završni turnir ovog takmičenja.

Srbija je bez povređenog Dušana Mandića kontrolisala meč od starta pre svega sjajnom odbranom, dok se u napadu istakao Milan Aleksić sa tri pogotka.

Srbija je deveti put savladala Crnu Goru u 12. susretu u ovoj deceniji, a jedan od junaka bio je i golman Gojko Pijetlović sa sedam odbrana.

"Delfini" su dominirali u odbrani u prvom poluvremenu, prvi gol primili su tek sredinom drugog perioda, a do tada su postigli tri preko Filipovića, Mitrovića i Ćuka.

Najbolji igrač Crne Gore Ivović pokreće svoj tim golom za 3:1, a za njim pogađa i Banićević, međutim, posle sjajne akcije sa igračem više u poslednjim sekundima poluvremena Aleksić odvodi Srbiju na pauzu sa 4:2.

Aleksić sredinom trećeg kvartala postiže i drugi gol, nakon čega Petković uzvraća za 5:3, da bi na prelazu između poslednja dva perioda Ćuk i Aleksić novim golovima prelomili meč (7:3).

U nastavku takmičenja u Grupi A, Crna Gora dočekuju Rumuniju 16. januara, a potom će ugostiti Srbiju 20. marta. Tačku će staviti duel Rumuna i Crnogoraca 10. aprila.

Svetska liga:
Srbija – Crna Gora 7:4 (2:0, 2:2, 2:1, 1:1)
Igrač više: Srbija 3/8, Crna Gora 2/6
Bazen "Čari", Niš 800 gledalaca
Sudije: Vlašić (Hrvatska), Kun (Mađarska)

Srbija: G. Pijetlović, B. Mitrović, D. Pijetlović, N. Ubović, Đ. Lazić, M. Aleksić 3, N. Jakšić, S. Ranđelović, A. Prlainović, S. Mitrović 1, M. Ćuk 2, F. Filipović 1, V. Rašović;

Crna Gora: D. Lazović, S. Kandić, D. Brguljan 1, B. Banićević 1, M. Petković 1, A. Ivović 1, S. Vidović, Đ. Radović, D. Drašković, A. Ukropina, V. Spaić, V. Popadić i J. Sarić

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar