"Савршенство не постоји, али он јесте савршен!"

Александар Зверев сматра да је Роџер Федерер јединствен у историји тениса!

Тенис 17.12.2017 | 21:30
"Савршенство не постоји, али он јесте савршен!"
Има 19 гренд слем трофеја, најдуже је у историји био на првом месту АТП листе, укупно 95 пехара... Роџер Федерер сигурно је један од најбољих, ако не и најбољи тенисер свих времена, а Александар Зверев истиче да је апсолутно без мане.

"У тенису не постоји савршен, осим ако не причамо о Роџеру Федереру. Јер он јесте савршен", изјавио је четврти тенисер света.

Зверев не крије да му је Швајцарац био идол када је почео да игра тенис и да би волео током каријере да досегне Федерерове висине.

Упркос томе што има 36 година, Федерер је и даље "тата мата". У 2017. освојио је два гренд слема и годину завршио на другом месту АТП листе, иако је 2016. направио шестомесечну паузу, када су многи доводили у питање наставак његове каријере.

Звереву је ове сезоне посебно остао у сећању наступ на Мастерсу у Канади, где је освојио трофеј и то након што је у финалу победио први пут у каријери 16 година старијег Федерера.

"То је заиста посебан турнир за мене и меч који ћу памтити. Победио сам свог великог идола и освојио трофеј. Био сам бољи од најбољег свих времена и то не у било ком финалу, већ финалу мастерса", рекао је Зверев, који је 2017. подигао и пехар на мастерсу у Риму, као и трофеје на турнирима у Вашингтону, Минхену и Монпељеу.

У 2018. жели још даље.

"Сада сам светски број четири, а у новој години надам се да ћу напредовати, а нарочито да ћу имати више успеха на гренд слемовима", додао је Немац, који је најбољи резултат остварио на Вимблдону, где је играо четврто коло.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар