"Savršenstvo ne postoji, ali on jeste savršen!"

Aleksandar Zverev smatra da je Rodžer Federer jedinstven u istoriji tenisa!

Tenis 17.12.2017 | 21:30
"Savršenstvo ne postoji, ali on jeste savršen!"
Ima 19 grend slem trofeja, najduže je u istoriji bio na prvom mestu ATP liste, ukupno 95 pehara... Rodžer Federer sigurno je jedan od najboljih, ako ne i najbolji teniser svih vremena, a Aleksandar Zverev ističe da je apsolutno bez mane.

"U tenisu ne postoji savršen, osim ako ne pričamo o Rodžeru Federeru. Jer on jeste savršen", izjavio je četvrti teniser sveta.

Zverev ne krije da mu je Švajcarac bio idol kada je počeo da igra tenis i da bi voleo tokom karijere da dosegne Federerove visine.

Uprkos tome što ima 36 godina, Federer je i dalje "tata mata". U 2017. osvojio je dva grend slema i godinu završio na drugom mestu ATP liste, iako je 2016. napravio šestomesečnu pauzu, kada su mnogi dovodili u pitanje nastavak njegove karijere.

Zverevu je ove sezone posebno ostao u sećanju nastup na Mastersu u Kanadi, gde je osvojio trofej i to nakon što je u finalu pobedio prvi put u karijeri 16 godina starijeg Federera.

"To je zaista poseban turnir za mene i meč koji ću pamtiti. Pobedio sam svog velikog idola i osvojio trofej. Bio sam bolji od najboljeg svih vremena i to ne u bilo kom finalu, već finalu mastersa", rekao je Zverev, koji je 2017. podigao i pehar na mastersu u Rimu, kao i trofeje na turnirima u Vašingtonu, Minhenu i Monpeljeu.

U 2018. želi još dalje.

"Sada sam svetski broj četiri, a u novoj godini nadam se da ću napredovati, a naročito da ću imati više uspeha na grend slemovima", dodao je Nemac, koji je najbolji rezultat ostvario na Vimbldonu, gde je igrao četvrto kolo.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar