СП: Крај за Србију - најлошије када је најпотребије!

Србија неславно и прерано завршила Светско првенство. Црна Гора рутински савладала "орлице" у осмини финала 31:29 (14:9).  Брзи центар и контре Црногорки "убиле" Србију! Рукометашице Србије поражене су од Црне Горе у осмини финала Светског првенства у Магдебургу са 31:29.

Остали спортови 11.12.2017 | 09:00
СП: Крај за Србију - најлошије када је најпотребије!
Изабранице Љубомира Обрадовића одиграле су најлошију утакмицу од укупно шест у Немачкој па је Црна Гора заслужено прва успела да победи Србију и елиминише је.

Најефикаснија у победи Црне Горе је била Јованка Радичевић са девет голова, док је у тиму Србије најбоља била Драгана Цвијић са пет голова. Црногорке чекају Француску у наредној рунди такмичења.

Србија је боље ушла у меч и рано повеле са 3:2, да би Црногорке преко Катарине Булатовић изједначиле на 3:3. Тај резултат је остао на снази неколико минута јер су и једне и друге рукометашице биле без концентрације у нападу. 

Свој фокус су брже пронашле Црногорке које трећим голом Катарине Булатовић са бека растурају одбрану Србије и долазе до прве предности од 4:3. 

Црна Гора је постигла још један гол, селектор Србије је тражио тајм-аут али су Црногорке и после тога наставиле серију која је ишла до 6:0. Повеле су са 8:3, а Србија је у тим тренуцима чак 12 минута била без гола. 

На другој страни, одбрана је константно остављала превише простора противничким бековима што је отварало опције за шут или додавања. Од таквих додавања је почела да профитира и Радичевић. 

Неефикасност у нападу је снизила самопоуздање Србије, па се дешавало да се промашују и чисте позиције. Крпеж једну такву није реализовала у 23. минуту лежерним шутем који је одбрањен, да би Црна Гора дошла до 12:6 и највеће предности у првом полувремену. 

Србија до полувремена смањује на 14:9, а у наставку креће фуриозно. Напад је функционисао сјајно, али је потпуно супротно функционисала одбрана. Десет датих голова за десетак минута, али и један више примљен показују колико одбране од Црногорки није било. 

Српкиње током читавог другог полувремена нису могле да одбране брзи центар Црне Горе, а у више ситуација су Црногорке погађале празан гол због брзог центра, а спорих измена на голу Србије. 

Када се на то надовежу и контре, Србија није имала много шанси да преокрене велику предност коју је Црна Гора константно одржавала експресним головима. На тај начин је опадало и самопоуздање српских играчица које су у другом полувремену пре свега захваљујући Драгани Цвијић успевале да смање заостатак за Црном Гором. 

Та предност је са два гола на пола минута до краја меча ипак остала недостижна, као што је за репрезентацију Србије остало недостижно и четвртфинале Светског првенства.

У систему такмичења који се примењује на Светском првенству за рукометашице, по мишљењу стручњака, увек је најажнија утакмица прва елиминациона, односно она која долази после групне фазе.

Њу је Србија изгубила у осмини финала и такмичење завршила прерано, иако има квалитет, по приказаном у Лајпцигу у првој фази турнира, за можда и полуфинале.

Црна Гора је била боља 31:29 (14:9)!

Магдебург нам није донео срећу, већ уплашену Србију, која дуго, дуго није успевала да пронађе начин да се супротстави не тако моћној као некада Црној Гори. Када су изабранице Љубомира Обрадовића коначно пронашле рецепт за прегрубе ривалке и врло покретљиве и брзе у нападу, било је касно.

Све добро што су "орлице" урадиле у првој фази, када су освојиле Групу Д, просуле су у осмини финала против Црне Горе, која је поред очекиваног пораза од Русије у Групи Ц изгубила и од Јапана, а са Бразилом играла нерешено за пролаза.

Не памти се када је једна екипа урнисала другу "брзим центром" као Црна Гора Србију у недељу увече. Када је коначно прорадио напад нашег тима, режисер преноса у неколико наврата није ни стизао да изврти успорене снимке гола Србије, а наше девојке већ су изводиле лопту са центра.

И тако ко зна колико пута...

И поред тога, Србија је далеко боље одиграла друго полувреме, које је чак и добила, а прилика да се потпуно ухвати резултатски притисак пропуштена је десетак минута пре краја, када су судије при резултату 27:24 за Црну Гору досудиле фаул у нападу за "орлице".

Имале су Црногорке најчешће "плус пет", а не тако ретко и шест, па у појединим тренуцима и седам голова предности.

Најефикаснија у победничком тиму била је Јованка Радаковић са девет голова, док је Катарина Булатовић шест пута затресла мрежу Србије. 

У редовима Србије најбоља је била Драгана Цвијић са седам голова, Катарина Крпеж Слезак је додала пет, а Дијана и Тамара Радојевић по четири.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар