БЛ: Какав шамар Келну, изгубили иако су водили 3:0!

Деловало је да ће "јарчеви" уписати прву победу у Бундес лиги, али то у случају са овогодишњим Келном није сигурно ни када после првих пола сата меча имате 3:0. . . Изгубили су! Келн и ово може - води 3:0 и на крају изгуби?! Јарчеви су изгледа ипак зрели за Цвајту. . .

Фудбал 10.12.2017 | 16:45
БЛ: Какав шамар Келну, изгубили иако су водили 3:0!
Фудбалери Келна били су надомак прве победе у Бундес лиги, али ће на то још сачекати.

Ни после петнаест одиграних кола "јарчеви", који сада имају и новог тренера Рутенбека, нису осетили сласт победе у домаћем првенству, а овога пута били су најближи до сада.

Келн је водио 3:0 против директног ривала у борби за опстанак, Фрајбурга, али на крају "јарчевима" није припао ни бод пошто је феноменални Нилс Петерсен у последњих пет минута постигао два гола за потпуни преокрет свог тима.

КЕЛН - ФРАЈБУРГ 3:4 (3:1)

Келн је повео у 8. минуту преко Клинтера, на одличну асистенцију Милоша Јојића, да би већ у 16. Жираси искористио пенал који је и сам изборио у борби са дефанзивцима Фрајбурга...

Тренер гостију морао је да направи две принудне измене након тога, пошто Линхарт и Шустер нису могли да наставе меч и уместо њих на терен послао је Станка и Клајндајнста, а управо је Станко у 29. минуту неспретно реаговао и постигао аутогол.

Нилс Петерсен успео је волеј ударцем, којим је срушио килограме снега на мрежи гола Келна, да смањи до полувремена, а Аберер у 65. и да учини меч занимљивим...

Није било посебно занимљиво домаћим навијачима када је арбитар у 89. минуту показао на "белу тачку", а сигуран извођач опет био Нилс Петерсен, човек од кога је и кренуо преокрет педесет минута раније.

Једанаестерац је био дискутабилан, али дефинитивно је било основа да се досуди, а као да је то "убило" самопоуздање домаћих, које је и онако било пољуљано.

Нилс Петерсен је у петом минуту надокнаде дао још један гол након пенала, овога пута због играња руком Жирасија, а навијачи Келна су још једном изневерени...

Келн остаје на само три бода, док Фрајбург одлази на чак 15.

Са Келном нешто озбиљно није у реду, Јарчевима се нешто врло, врло чудно дешава... Црна магија, фудбалско проклетство, црна мачка прешла пут? Бирајте. Чак и да се све ово заједно уротило против једног тима питање је да ли би био оволико очајан попут Келна. Некадашњи немачки шампион није савладао ни Фрајбург и већ од вечерас може полако да пакује кофере за Цвајту. Јер екипа којој ни 3:0 није довољно да упише први тријумф у сезони, сасвим сигурно не заслужује да игра у елитном рангу немачког фудбала.

Веровали или не, Јарчеви су имали огромних 3:0 после само 29 минута игре, а завршило се са сензационалних 3:4?!   

После пораза у Београду, другог ове јесени од Црвене звезде, чети новог тренера Штефана Рутенбека дошао је први конкурент у борби за опстанак. По правој снежној мећави домаћи су кренули да мељу ривала. Са два бека (Клинтер и Рауш) на местима левог и десног крила Келн је функционисао одлично. Управо је један од њих, овај први, погодио за 1:0; Гираси затим повисио са беле тачке, а аутоголом Станка чинило се да је Фрајбург погубљен. 

Шта се после овога десило Јарчевима не може вероватно нико да објани. Нилс Петерсен је пред крај првог полувремена смањио на 1:3, да би у другом делу Келн био потучен до ногу. Хаберер је смањио на 2:3, а онда из два пенала Петерсен комплетирао хет-трик у 90 и 95. минуту.  

Домаћину није помолгла ни видео технологија...

Ово? Ово може само Келн!

Резултати 15. кола:

Келн - Фрајбург 3:4 (3:1)
/Клинтер 8, Жираси 16п, Станко аг 29 - Петерсен 39, 89п, 90+5п, Аберер 65/

Хановер - Хофенхајм 15:30
Аугсбург - Херта 18:00

одиграно у петак

Штутгарт - Леверкузен 0:2 (0:1)
/Хаверец 21, Л. Бендер 80/

одиграно у суботу

Дортмунд - Вердер 1:2 (0:1)
/Аубемејанг 58 - Егештајн 26, Гебре Селасие 65/

Франкфурт - Бајерн 0:1 (0:1)
/Видал 20/

ХСВ - Волфсбург 0:0

Лајпциг - Мајнц 2:2 (2:1)
/Кампл 29, Вернер пен 45+3 - Кваисон 39, Бергерен 86/

Менхенгладбах - Шалке 1:1 (1:0)
/Крамер 24 - Вестергард аг 62/

Табела: Бајерн 35, РБ Лајпциг 27, Шалке 26, Менхенгладбах 25, Бајер 24, Хофенхајм (-1) 23, Дортмунд 22, Аугзбург (-1) 22, Ајнтрахт 22, Хановер (-1) 19, Херта (-1) 17, Штутгарт 17, Волфсбург 18, Мајнц 16, ХСВ 15, Фрајбург 15, Вердер 14, Келн 3.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар