BL: Kakav šamar Kelnu, izgubili iako su vodili 3:0!

Delovalo je da će "jarčevi" upisati prvu pobedu u Bundes ligi, ali to u slučaju sa ovogodišnjim Kelnom nije sigurno ni kada posle prvih pola sata meča imate 3:0. . . Izgubili su! Keln i ovo može - vodi 3:0 i na kraju izgubi?! Jarčevi su izgleda ipak zreli za Cvajtu. . .

Fudbal 10.12.2017 | 16:45
BL: Kakav šamar Kelnu, izgubili iako su vodili 3:0!
Fudbaleri Kelna bili su nadomak prve pobede u Bundes ligi, ali će na to još sačekati.

Ni posle petnaest odigranih kola "jarčevi", koji sada imaju i novog trenera Rutenbeka, nisu osetili slast pobede u domaćem prvenstvu, a ovoga puta bili su najbliži do sada.

Keln je vodio 3:0 protiv direktnog rivala u borbi za opstanak, Frajburga, ali na kraju "jarčevima" nije pripao ni bod pošto je fenomenalni Nils Petersen u poslednjih pet minuta postigao dva gola za potpuni preokret svog tima.

KELN - FRAJBURG 3:4 (3:1)

Keln je poveo u 8. minutu preko Klintera, na odličnu asistenciju Miloša Jojića, da bi već u 16. Žirasi iskoristio penal koji je i sam izborio u borbi sa defanzivcima Frajburga...

Trener gostiju morao je da napravi dve prinudne izmene nakon toga, pošto Linhart i Šuster nisu mogli da nastave meč i umesto njih na teren poslao je Stanka i Klajndajnsta, a upravo je Stanko u 29. minutu nespretno reagovao i postigao autogol.

Nils Petersen uspeo je volej udarcem, kojim je srušio kilograme snega na mreži gola Kelna, da smanji do poluvremena, a Aberer u 65. i da učini meč zanimljivim...

Nije bilo posebno zanimljivo domaćim navijačima kada je arbitar u 89. minutu pokazao na "belu tačku", a siguran izvođač opet bio Nils Petersen, čovek od koga je i krenuo preokret pedeset minuta ranije.

Jedanaesterac je bio diskutabilan, ali definitivno je bilo osnova da se dosudi, a kao da je to "ubilo" samopouzdanje domaćih, koje je i onako bilo poljuljano.

Nils Petersen je u petom minutu nadoknade dao još jedan gol nakon penala, ovoga puta zbog igranja rukom Žirasija, a navijači Kelna su još jednom iznevereni...

Keln ostaje na samo tri boda, dok Frajburg odlazi na čak 15.

Sa Kelnom nešto ozbiljno nije u redu, Jarčevima se nešto vrlo, vrlo čudno dešava... Crna magija, fudbalsko prokletstvo, crna mačka prešla put? Birajte. Čak i da se sve ovo zajedno urotilo protiv jednog tima pitanje je da li bi bio ovoliko očajan poput Kelna. Nekadašnji nemački šampion nije savladao ni Frajburg i već od večeras može polako da pakuje kofere za Cvajtu. Jer ekipa kojoj ni 3:0 nije dovoljno da upiše prvi trijumf u sezoni, sasvim sigurno ne zaslužuje da igra u elitnom rangu nemačkog fudbala.

Verovali ili ne, Jarčevi su imali ogromnih 3:0 posle samo 29 minuta igre, a završilo se sa senzacionalnih 3:4?!   

Posle poraza u Beogradu, drugog ove jeseni od Crvene zvezde, četi novog trenera Štefana Rutenbeka došao je prvi konkurent u borbi za opstanak. Po pravoj snežnoj mećavi domaći su krenuli da melju rivala. Sa dva beka (Klinter i Rauš) na mestima levog i desnog krila Keln je funkcionisao odlično. Upravo je jedan od njih, ovaj prvi, pogodio za 1:0; Girasi zatim povisio sa bele tačke, a autogolom Stanka činilo se da je Frajburg pogubljen. 

Šta se posle ovoga desilo Jarčevima ne može verovatno niko da objani. Nils Petersen je pred kraj prvog poluvremena smanjio na 1:3, da bi u drugom delu Keln bio potučen do nogu. Haberer je smanjio na 2:3, a onda iz dva penala Petersen kompletirao het-trik u 90 i 95. minutu.  

Domaćinu nije pomolgla ni video tehnologija...

Ovo? Ovo može samo Keln!

Rezultati 15. kola:

Keln - Frajburg 3:4 (3:1)
/Klinter 8, Žirasi 16p, Stanko ag 29 - Petersen 39, 89p, 90+5p, Aberer 65/

Hanover - Hofenhajm 15:30
Augsburg - Herta 18:00

odigrano u petak

Štutgart - Leverkuzen 0:2 (0:1)
/Haverec 21, L. Bender 80/

odigrano u subotu

Dortmund - Verder 1:2 (0:1)
/Aubemejang 58 - Egeštajn 26, Gebre Selasie 65/

Frankfurt - Bajern 0:1 (0:1)
/Vidal 20/

HSV - Volfsburg 0:0

Lajpcig - Majnc 2:2 (2:1)
/Kampl 29, Verner pen 45+3 - Kvaison 39, Bergeren 86/

Menhengladbah - Šalke 1:1 (1:0)
/Kramer 24 - Vestergard ag 62/

Tabela: Bajern 35, RB Lajpcig 27, Šalke 26, Menhengladbah 25, Bajer 24, Hofenhajm (-1) 23, Dortmund 22, Augzburg (-1) 22, Ajntraht 22, Hanover (-1) 19, Herta (-1) 17, Štutgart 17, Volfsburg 18, Majnc 16, HSV 15, Frajburg 15, Verder 14, Keln 3.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar