СЛС: Нови пораз Партизана! Оде титула...

Блато, "шупља" одбрана, свађа и "Ђукићу, одлази"! Фудбалери Партизана изгубили су од Напретка 2:1 (1:0) у Крушевцу, уочи 156. "вечитог" дербија! Ужасан дан за Партизан: Напреткова лекција пред вечити дерби, међусобна свађа, три прекида, грудве, бакље и блато! Крушевљани славили с 2:1. И повици против Мирослава Ђукића.

Фудбал 10.12.2017 | 16:15
СЛС: Нови пораз Партизана! Оде титула...
Црно-бели су доминирали на стадиону "Под Багдалом", али су се испромашивали у нападу, док је одбрана била на нивоу нижелигаша.

Алекса Вукановић и Урош Ђерић су казнили "рупу" на левом боку Партизана куда је када је хтео и како је хтео пробијао десни бек Напретка Никола Боранијашевић.

Шампион је пола сата пре краја успео да смањи заостатак голом Марка Јевтовића из пенала, али је и он показао да у Хумској владају огромни проблеми јер су се Сејдуба Сума и Огњен Ожеговић свађали ко ће да шутира са 11 метара, док их је Мирослав Ђукић немоћно посматрао поред терена. 

Меч у Крушевцу су обележили и некултурни домаћи навијачи због којих је почетак утакмице каснио седам минута, а потом дуел био прекинут у првом полувремену, јер су гађали Владимира Стојковића грудвама, и погодили га у главу. 

С друге стране, и "гробари" су изазвали краћи прекид, судија Милорад Мажић није желео да дозволи игру док са јужне трибине није уклоњен увредљив транспарент на рачун Судијске комисије ФСС. 

Тако је Партизан остао на само једној победи у последња четири кола и шест бодова иза највећег ривала Црвене звезде, која ће касније имати шансу да победом над Борцем стекне +9 уочи "вечитог" дербија у среду у Хумској 1. 

Шта навијачи мисле о тренутној игри Партизана показала је надокнада времена у Крушевцу, док су црно-бели очајнички тражили изједначење, са трибина нису имали подршку "гробара", јер су они били заузети скандирањем "Ђукићу, одлази!"

Ужасан терен, умор од европског пута, неиграње Марка Јанковића, Зорана Тошића и Евертона Луиза… Могу то да буду изговори Партизану за пораз у Крушевцу од Напретка - 2:1 (1:0). Могу, али то неће умањити чињеницу да су црно-бели остали на шест бодова заостатка у односу на Црвену звезду у Суперлиги, а да црвено-бели имају шансу да оду на плус девет у мечу против Борца из Чачка (16.30).

Партизан је у Крушевцу доживео пацку и ударац пред вечити дерби који се игра у среду. Кикснуо је када практично није смео да киксне. Напредак се боље снашао, преко Аливодића и посебно Боранијашевића који је био двоструки асистент је пробијао црно-беле на десној страни, а то је резултирало головима Вукановића и Ђерића.

Било је и доста нервозе код Београђана, Сума и Ожеговић су се свађали око тога ко да изведе пенал… На крају је то било мање-више једино што је Сума, (па и Ожеговић), и урадио на овом мечу. Јевтовић је на крају извео пенал и погодио као и против Ртња, Бачке, Земуна и Динама из Кијева.

Али, бодови су остали у Крушевцу. Уз повике Ђукићу да оде са клупе Партизана.

Да бисте имали јасну слику о томе шта се догађало под Багдалом морате да знате да је терен због снежних падавина био у јако, јако, јако лошем стању. Потпуно изрован, лопта није могла да се креће како треба, било је доста блата, па је то много отежавало игру за оба тима.

И пре почетка меча је било проблема друге врсте јер су навијачи Напретка гађали грудвама Владимира Стојковића. А онда су Гробари истакли транспарент против Судијске комисије па је и због тога прекидан дуел у првом полувремену, као и због још једне "туре" грудвања голмана Партизана.

Више је то све личило на циркус, него на озбиљну фудбалску лигу.

На старту меча није било већих шанси. Партизан је имао иницијативу и посед лопте, али је то било тешко претворити у опасност. Радин је пуцао у једној ситуацији после одбијене лопте после корнера, али је лопта прохујала поред стативе Петровића.

Није било превише прилика у првом полувремену, све наравно потпомогнуто и тереном. Најчешће је узбуђења било после прекида, као када је Милетић пробао по земљи, али је промашио.

А онда је у 34. минуту пукао напад по десној страни Напретка, Боранијашевић је прошао, асистирао до Вукановића који је довео домаћина у предност прецизним ударцем - 1:0. Као да је Боранијашевић био мотивисан због оног црвеног картона на Стадиону Партизана који је добио. Могао је Напредак и до 2:0 пре полувремена, али је Ђерић мало закаснио на одбитак после шута Аливодића.

Друго полувреме је почело на страни у којој је Партизану било лакше да напада, а Тавамбаје у 48. минуту промашио велику шансу када је шутирао по земљи поред гола.

Потом је Напредак постигао и други гол за 2:0 преко Ђерића и сјајног продора Боранијашевића, да би Партизан смањио с беле тачке у 60. минуту. Извео га је успешно Јевтовић,а пре тога су се свађали Сума и Ожеговић.

Партизан је тражио шансу за изједначење до краја меча. Ђукић је увео Соломона уместо Радина. Имао је Партизан иницијативу, нападао, имао шансе у самој завршници, али није успео ни до бода. Могао је Аливодић да и трећи гол за Напредак, али је промашио празан гол.

Велики ударац за Партизан. Уз поруке Мирославу Ђукићу да оде.

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ: НАПРЕДАК - ПАРТИЗАН 2:1 (1:0)
/Вукановић 34, Ђерић 55 - Јевтовић 60пен/

Крушевац. Стадион под Багдалом.
Судија: Милорад Мажић.

НАПРЕДАК (4-2-3-1): Ни. Петровић, Боранијашевић, Миладиновић, Симоновић, Не.Петровић - Митровић, Ескић - Вукановић, Аливодић, Сакидика - Ђерић. Резерве: Јанковић, Бајић, Милисављевић, Маркоски, Касалица, Вулић, Ивановић. Тренер: Милорад Косановић

ПАРТИЗАН (4-2-3-1): Стојковић - Вулићевић, Н.Р. Милетић, Остојић, Н.Г. Милетић - Радин (од 69. минута Соломон), Јевтовић - Пантић, Тавамба, Сума - Ожеговић. Резерве: Јовичић, Ђуричковић, Марјановић, Илић, Митровић, Антонов, Соломон. Тренер: Мирослав Ђукић

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар