SLS: Novi poraz Partizana! Ode titula...

Blato, "šuplja" odbrana, svađa i "Đukiću, odlazi"! Fudbaleri Partizana izgubili su od Napretka 2:1 (1:0) u Kruševcu, uoči 156. "večitog" derbija! Užasan dan za Partizan: Napretkova lekcija pred večiti derbi, međusobna svađa, tri prekida, grudve, baklje i blato! Kruševljani slavili s 2:1. I povici protiv Miroslava Đukića.

Fudbal 10.12.2017 | 16:15
SLS: Novi poraz Partizana! Ode titula...
Crno-beli su dominirali na stadionu "Pod Bagdalom", ali su se ispromašivali u napadu, dok je odbrana bila na nivou niželigaša.

Aleksa Vukanović i Uroš Đerić su kaznili "rupu" na levom boku Partizana kuda je kada je hteo i kako je hteo probijao desni bek Napretka Nikola Boranijašević.

Šampion je pola sata pre kraja uspeo da smanji zaostatak golom Marka Jevtovića iz penala, ali je i on pokazao da u Humskoj vladaju ogromni problemi jer su se Sejduba Suma i Ognjen Ožegović svađali ko će da šutira sa 11 metara, dok ih je Miroslav Đukić nemoćno posmatrao pored terena. 

Meč u Kruševcu su obeležili i nekulturni domaći navijači zbog kojih je početak utakmice kasnio sedam minuta, a potom duel bio prekinut u prvom poluvremenu, jer su gađali Vladimira Stojkovića grudvama, i pogodili ga u glavu. 

S druge strane, i "grobari" su izazvali kraći prekid, sudija Milorad Mažić nije želeo da dozvoli igru dok sa južne tribine nije uklonjen uvredljiv transparent na račun Sudijske komisije FSS. 

Tako je Partizan ostao na samo jednoj pobedi u poslednja četiri kola i šest bodova iza najvećeg rivala Crvene zvezde, koja će kasnije imati šansu da pobedom nad Borcem stekne +9 uoči "večitog" derbija u sredu u Humskoj 1. 

Šta navijači misle o trenutnoj igri Partizana pokazala je nadoknada vremena u Kruševcu, dok su crno-beli očajnički tražili izjednačenje, sa tribina nisu imali podršku "grobara", jer su oni bili zauzeti skandiranjem "Đukiću, odlazi!"

Užasan teren, umor od evropskog puta, neigranje Marka Jankovića, Zorana Tošića i Evertona Luiza… Mogu to da budu izgovori Partizanu za poraz u Kruševcu od Napretka - 2:1 (1:0). Mogu, ali to neće umanjiti činjenicu da su crno-beli ostali na šest bodova zaostatka u odnosu na Crvenu zvezdu u Superligi, a da crveno-beli imaju šansu da odu na plus devet u meču protiv Borca iz Čačka (16.30).

Partizan je u Kruševcu doživeo packu i udarac pred večiti derbi koji se igra u sredu. Kiksnuo je kada praktično nije smeo da kiksne. Napredak se bolje snašao, preko Alivodića i posebno Boranijaševića koji je bio dvostruki asistent je probijao crno-bele na desnoj strani, a to je rezultiralo golovima Vukanovića i Đerića.

Bilo je i dosta nervoze kod Beograđana, Suma i Ožegović su se svađali oko toga ko da izvede penal… Na kraju je to bilo manje-više jedino što je Suma, (pa i Ožegović), i uradio na ovom meču. Jevtović je na kraju izveo penal i pogodio kao i protiv Rtnja, Bačke, Zemuna i Dinama iz Kijeva.

Ali, bodovi su ostali u Kruševcu. Uz povike Đukiću da ode sa klupe Partizana.

Da biste imali jasnu sliku o tome šta se događalo pod Bagdalom morate da znate da je teren zbog snežnih padavina bio u jako, jako, jako lošem stanju. Potpuno izrovan, lopta nije mogla da se kreće kako treba, bilo je dosta blata, pa je to mnogo otežavalo igru za oba tima.

I pre početka meča je bilo problema druge vrste jer su navijači Napretka gađali grudvama Vladimira Stojkovića. A onda su Grobari istakli transparent protiv Sudijske komisije pa je i zbog toga prekidan duel u prvom poluvremenu, kao i zbog još jedne "ture" grudvanja golmana Partizana.

Više je to sve ličilo na cirkus, nego na ozbiljnu fudbalsku ligu.

Na startu meča nije bilo većih šansi. Partizan je imao inicijativu i posed lopte, ali je to bilo teško pretvoriti u opasnost. Radin je pucao u jednoj situaciji posle odbijene lopte posle kornera, ali je lopta prohujala pored stative Petrovića.

Nije bilo previše prilika u prvom poluvremenu, sve naravno potpomognuto i terenom. Najčešće je uzbuđenja bilo posle prekida, kao kada je Miletić probao po zemlji, ali je promašio.

A onda je u 34. minutu pukao napad po desnoj strani Napretka, Boranijašević je prošao, asistirao do Vukanovića koji je doveo domaćina u prednost preciznim udarcem - 1:0. Kao da je Boranijašević bio motivisan zbog onog crvenog kartona na Stadionu Partizana koji je dobio. Mogao je Napredak i do 2:0 pre poluvremena, ali je Đerić malo zakasnio na odbitak posle šuta Alivodića.

Drugo poluvreme je počelo na strani u kojoj je Partizanu bilo lakše da napada, a Tavambaje u 48. minutu promašio veliku šansu kada je šutirao po zemlji pored gola.

Potom je Napredak postigao i drugi gol za 2:0 preko Đerića i sjajnog prodora Boranijaševića, da bi Partizan smanjio s bele tačke u 60. minutu. Izveo ga je uspešno Jevtović,a pre toga su se svađali Suma i Ožegović.

Partizan je tražio šansu za izjednačenje do kraja meča. Đukić je uveo Solomona umesto Radina. Imao je Partizan inicijativu, napadao, imao šanse u samoj završnici, ali nije uspeo ni do boda. Mogao je Alivodić da i treći gol za Napredak, ali je promašio prazan gol.

Veliki udarac za Partizan. Uz poruke Miroslavu Đukiću da ode.

SUPERLIGA SRBIJE: NAPREDAK - PARTIZAN 2:1 (1:0)
/Vukanović 34, Đerić 55 - Jevtović 60pen/

Kruševac. Stadion pod Bagdalom.
Sudija: Milorad Mažić.

NAPREDAK (4-2-3-1): Ni. Petrović, Boranijašević, Miladinović, Simonović, Ne.Petrović - Mitrović, Eskić - Vukanović, Alivodić, Sakidika - Đerić. Rezerve: Janković, Bajić, Milisavljević, Markoski, Kasalica, Vulić, Ivanović. Trener: Milorad Kosanović

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković - Vulićević, N.R. Miletić, Ostojić, N.G. Miletić - Radin (od 69. minuta Solomon), Jevtović - Pantić, Tavamba, Suma - Ožegović. Rezerve: Jovičić, Đuričković, Marjanović, Ilić, Mitrović, Antonov, Solomon. Trener: Miroslav Đukić

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar