Најава - Мурињо вс Гвардиола: Крај шампионске трке?!

Дерби Манчестера на Олд Трафорду од 17. 30.

Фудбал 10.12.2017 | 15:00
Најава - Мурињо вс Гвардиола: Крај шампионске трке?!
Стручњака из фотеље је превише... Многи сматрају да је Пеп Гвардиола један од најбољих тренера у историји фудбала. Друга страна, међутим, тврди да би са екипама које је он водио и просечни стручњаци правили врхунске резултате. Било како, Каталонцу нико не може да оспори да је са Манчестер Ситијем, којег је августовски реми са Евертоном спречио да градски дерби дочека са савршеним учинком у првих 15. кола.

Грађани заиста делују незауствљиво, а чак и када не блистају, успевају да победе, неретко и после преокрета; такав случај био је у мечевима против Борнмута, Хадерсфилда и Вест Хема, што јасно говори о нивоу самопоуздања Гвардиолиних пулена.

Такође, комшије са Олд Трафорда могу да буду задовољне оствареним, мада је заостатак за Агуером и друговима чак осам бодова. Основни разлог су повреде, будући да Жозе Мурињо ниједном није располагао комплетним играчким кадром. Ситуација се значајно поправила, с тим да ће Немања Матић највероватније играти под ињекцијама.

Једина истинска главобоља Специјалног је суспензија Пола Погбе, који је после двомесечне паузе због повреде задње ложе заиграо као у најбољим данима током боравка у Јувентусу. До самог почетка великог дербија упитан ће бити наступ Давида Силве. Креативног везисту, према Гвардиолиним речима, "мучи бол непознатог порекла". Португалски колега му не верује превише, напротив. У најави данашњег сусрета упутио је отровну стрелицу речима да "чим дуне ветрић, Ситијеви играчи губе равнотежу".

Црвени ђаволи су нешто одморнији (дан раније играли Лигу шампиона) и у бољем расположењу дочекују Сити који је изгубио од Шахтјора (2:1), будући да су напумпали самопоуздање преокретом против ЦСКА (2:1) и тако "запечатили" прву позицију у групној фази.

Ипак, и притисак је на страни Јунајтеда, јер би у случају пораза шампионска трка била практично завршена. Гвардиола је успешнији у дуелима са Мурињом (8-7-5, гол разлика 28:20). Ми се не надамо претерано занимљивом дуелу... Вредело би пробати са 0-2 гола!

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар