Najava - Murinjo vs Gvardiola: Kraj šampionske trke?!

Derbi Mančestera na Old Trafordu od 17. 30.

Fudbal 10.12.2017 | 15:00
Najava - Murinjo vs Gvardiola: Kraj šampionske trke?!
Stručnjaka iz fotelje je previše... Mnogi smatraju da je Pep Gvardiola jedan od najboljih trenera u istoriji fudbala. Druga strana, međutim, tvrdi da bi sa ekipama koje je on vodio i prosečni stručnjaci pravili vrhunske rezultate. Bilo kako, Kataloncu niko ne može da ospori da je sa Mančester Sitijem, kojeg je avgustovski remi sa Evertonom sprečio da gradski derbi dočeka sa savršenim učinkom u prvih 15. kola.

Građani zaista deluju nezaustvljivo, a čak i kada ne blistaju, uspevaju da pobede, neretko i posle preokreta; takav slučaj bio je u mečevima protiv Bornmuta, Hadersfilda i Vest Hema, što jasno govori o nivou samopouzdanja Gvardiolinih pulena.

Takođe, komšije sa Old Traforda mogu da budu zadovoljne ostvarenim, mada je zaostatak za Aguerom i drugovima čak osam bodova. Osnovni razlog su povrede, budući da Žoze Murinjo nijednom nije raspolagao kompletnim igračkim kadrom. Situacija se značajno popravila, s tim da će Nemanja Matić najverovatnije igrati pod injekcijama.

Jedina istinska glavobolja Specijalnog je suspenzija Pola Pogbe, koji je posle dvomesečne pauze zbog povrede zadnje lože zaigrao kao u najboljim danima tokom boravka u Juventusu. Do samog početka velikog derbija upitan će biti nastup Davida Silve. Kreativnog vezistu, prema Gvardiolinim rečima, "muči bol nepoznatog porekla". Portugalski kolega mu ne veruje previše, naprotiv. U najavi današnjeg susreta uputio je otrovnu strelicu rečima da "čim dune vetrić, Sitijevi igrači gube ravnotežu".

Crveni đavoli su nešto odmorniji (dan ranije igrali Ligu šampiona) i u boljem raspoloženju dočekuju Siti koji je izgubio od Šahtjora (2:1), budući da su napumpali samopouzdanje preokretom protiv CSKA (2:1) i tako "zapečatili" prvu poziciju u grupnoj fazi.

Ipak, i pritisak je na strani Junajteda, jer bi u slučaju poraza šampionska trka bila praktično završena. Gvardiola je uspešniji u duelima sa Murinjom (8-7-5, gol razlika 28:20). Mi se ne nadamo preterano zanimljivom duelu... Vredelo bi probati sa 0-2 gola!

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar