Борусија отпустила Боса, дошао бивши тренер Келна!

Борусија Дортмунд је после серије лоших резултата отпустила тренера Петера Боса, а клупу "Милионера" је преузео бивши шеф струке Келна – Петер Штегер.  Келну није ваљао, али је Борусији одличан! Петер Штегер, доскорашњи тренер Келна, именован је за шефа струке тима из Дортмунда.  Дортмунд промовисао Штегера! Милионери решили питање тренера на изненађујући начин. . .

Фудбал 10.12.2017 | 16:00
Борусија отпустила Боса, дошао бивши тренер Келна!
Бос је у Дортмунд дошао летос из Ајакса који је водио до финала Лиге Европе, али је Борусију до сада водио тек до седмог места у Бундеслиги.

Његова екипа у последње време не зна за победу, а ни Келн се под вођством Штегера није прославио. "Јарчеви" су последњи на табели, а испали су из Лиге Европе.

Међутим, нешто је на клупи Борусије морало да се мења. 

"Синоћ смо разговарали са Петером и одлучили смо да је најбоље да га отпустимо сместа. Растали смо се у најбољим могућим условима за обе стране и хтео бих да захвалим Петеру кога и даље сматрамо сјајним тренером и особом", рекао је извршни директор Борусије Ханс Јоаким Вацке. 

Борусија нема лигашку победу од септембра и 2:1 против Аугсбурга. Шта тим може накратко су против Вердера показали Обамејанг, Шмелцер и Кагава у суботу голом за 1:1, али је Борусија и ту на крају поражена са 2:1. 

"Црна серија" у свим такмичењима без победе сада је продужена на девет утакмица. Штегер је прилику да води тим из Дортмунда оценио као "животну".

Екипа Келна је прошле недеље, баш пред гостовање Црвеној звезди у Лиги Европе, сменила тренера Петера Штегера, али он није дуго чекао на нови ангажман.

Преузео је опет бундеслигаша - Борусију из Дортмунда.

Борусија је званично данас промовисала Штегера у новог шефа стручног штаба и саопштила да ће водити екипу до краја сезоне.

Он је на клупи заменио холандског стручњака Петера Боша који је само шест месеци водио екипу.

Борусија Дортмунд је јуче поражена од Вердера (1:2), што јој је био пети пораз ове сезоне у Бундеслиги у 15 одиграних мечева.

Сада су тренутно седми на табели са 22 освојена бода.

Ни у Европи им није ишло сјајно, елиминисани су из Лиге шампиона, па ће наставити такмичење у Лиги Европе.

Штегер је пре доласка у Келн, 2013. године, тренирао неколико тимова у родној Аустрији.

Борусија из Дортмунда активирала је малу бомбу у недељу у подне! Заправо, више изненађење... Непуна 24 сата након што је смењен холандски стручњак Петер Бош, на његово место постављен је доскорашњи тренер Келна, његов имењак - Штегер! Званична промоција обављена је у просторијама клуба тачно у 12 сати. 

Изненађење у овом потезу свакако је избор Милионера, јер су се одлучили за човека који је пре само осам дана добио отказ на Мингерсдорферу после серије лоших резултата. Аустријски стручњак није успео да добије ниједну од првих 13 првенствених утакмица и притом је узео само два бода. Између осталог, он је добио Арсенал у Лиги Европе, али је зато поражен од Црвене звезде... 

Без обзира на ужасне резултате Петер Штегер имао је пуну подршку навијача. Након смене, они су најавили хитну седницу скупштине клуба на којој ће захтевати промену управе због такве одлуке. Тада су се многи чудили понашању Келнових навијача, али очигледно да и у Дортмунду виде "нешто" у овом човеку.

Наравно, Штегеру нико не може да оспори сјајне прошлосезонске резултате, када су Јарчеви играли изузетно атрактивно и после 25 година изборили пласман у Европу. 

Како пише Билд Штегер би требало да буде прелазно решење на Вестфалену. Он би, тврди тиражни и увек добро обавешетени таблоид, остао до лета и привео крају сезону, а онда би фотељу препустио талентованом Јулијану Нагелсману из Хофенхајма.   

Подсетимо, Борусија је последњу победу у Бундеслиги остварила у септембру, а јуче пред својим навијачима изгубила од Вердера.  

Очекује се прво обраћање Петера Штегера...

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар