Borusija otpustila Bosa, došao bivši trener Kelna!

Borusija Dortmund je posle serije loših rezultata otpustila trenera Petera Bosa, a klupu "Milionera" je preuzeo bivši šef struke Kelna – Peter Šteger.  Kelnu nije valjao, ali je Borusiji odličan! Peter Šteger, doskorašnji trener Kelna, imenovan je za šefa struke tima iz Dortmunda.  Dortmund promovisao Štegera! Milioneri rešili pitanje trenera na iznenađujući način. . .

Fudbal 10.12.2017 | 16:00
Borusija otpustila Bosa, došao bivši trener Kelna!
Bos je u Dortmund došao letos iz Ajaksa koji je vodio do finala Lige Evrope, ali je Borusiju do sada vodio tek do sedmog mesta u Bundesligi.

Njegova ekipa u poslednje vreme ne zna za pobedu, a ni Keln se pod vođstvom Štegera nije proslavio. "Jarčevi" su poslednji na tabeli, a ispali su iz Lige Evrope.

Međutim, nešto je na klupi Borusije moralo da se menja. 

"Sinoć smo razgovarali sa Peterom i odlučili smo da je najbolje da ga otpustimo smesta. Rastali smo se u najboljim mogućim uslovima za obe strane i hteo bih da zahvalim Peteru koga i dalje smatramo sjajnim trenerom i osobom", rekao je izvršni direktor Borusije Hans Joakim Vacke. 

Borusija nema ligašku pobedu od septembra i 2:1 protiv Augsburga. Šta tim može nakratko su protiv Verdera pokazali Obamejang, Šmelcer i Kagava u subotu golom za 1:1, ali je Borusija i tu na kraju poražena sa 2:1. 

"Crna serija" u svim takmičenjima bez pobede sada je produžena na devet utakmica. Šteger je priliku da vodi tim iz Dortmunda ocenio kao "životnu".

Ekipa Kelna je prošle nedelje, baš pred gostovanje Crvenoj zvezdi u Ligi Evrope, smenila trenera Petera Štegera, ali on nije dugo čekao na novi angažman.

Preuzeo je opet bundesligaša - Borusiju iz Dortmunda.

Borusija je zvanično danas promovisala Štegera u novog šefa stručnog štaba i saopštila da će voditi ekipu do kraja sezone.

On je na klupi zamenio holandskog stručnjaka Petera Boša koji je samo šest meseci vodio ekipu.

Borusija Dortmund je juče poražena od Verdera (1:2), što joj je bio peti poraz ove sezone u Bundesligi u 15 odigranih mečeva.

Sada su trenutno sedmi na tabeli sa 22 osvojena boda.

Ni u Evropi im nije išlo sjajno, eliminisani su iz Lige šampiona, pa će nastaviti takmičenje u Ligi Evrope.

Šteger je pre dolaska u Keln, 2013. godine, trenirao nekoliko timova u rodnoj Austriji.

Borusija iz Dortmunda aktivirala je malu bombu u nedelju u podne! Zapravo, više iznenađenje... Nepuna 24 sata nakon što je smenjen holandski stručnjak Peter Boš, na njegovo mesto postavljen je doskorašnji trener Kelna, njegov imenjak - Šteger! Zvanična promocija obavljena je u prostorijama kluba tačno u 12 sati. 

Iznenađenje u ovom potezu svakako je izbor Milionera, jer su se odlučili za čoveka koji je pre samo osam dana dobio otkaz na Mingersdorferu posle serije loših rezultata. Austrijski stručnjak nije uspeo da dobije nijednu od prvih 13 prvenstvenih utakmica i pritom je uzeo samo dva boda. Između ostalog, on je dobio Arsenal u Ligi Evrope, ali je zato poražen od Crvene zvezde... 

Bez obzira na užasne rezultate Peter Šteger imao je punu podršku navijača. Nakon smene, oni su najavili hitnu sednicu skupštine kluba na kojoj će zahtevati promenu uprave zbog takve odluke. Tada su se mnogi čudili ponašanju Kelnovih navijača, ali očigledno da i u Dortmundu vide "nešto" u ovom čoveku.

Naravno, Štegeru niko ne može da ospori sjajne prošlosezonske rezultate, kada su Jarčevi igrali izuzetno atraktivno i posle 25 godina izborili plasman u Evropu. 

Kako piše Bild Šteger bi trebalo da bude prelazno rešenje na Vestfalenu. On bi, tvrdi tiražni i uvek dobro obavešeteni tabloid, ostao do leta i priveo kraju sezonu, a onda bi fotelju prepustio talentovanom Julijanu Nagelsmanu iz Hofenhajma.   

Podsetimo, Borusija je poslednju pobedu u Bundesligi ostvarila u septembru, a juče pred svojim navijačima izgubila od Verdera.  

Očekuje se prvo obraćanje Petera Štegera...

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar