Анри: Ако не волите Сити - не волите фудбал!

"Када сам дошао код Пепа Гвардиол у Барселону, схватао сам фудбал потпуно другачије. Његов тим игра на половини противника", каже Француз, док хвали игру "грађана".

Фудбал 09.12.2017 | 20:15
Анри: Ако не волите Сити - не волите фудбал!
Манчестер сити дефинитивно је обележио ову европску фудбалску јесен - феноменалним играма и серијом од чак 20 победа у низу у свим такмичењима, безболно завршеном ове недеље у Украјини.

Дан уочи утакмице која се недељама ишчекивала, великог дербија Манчестера, Сити је и даље у првом плану и припрема се да на Олд Трафорду "побегне" највећем ривалу чак 11 бодова.

Да ли ће се то догодити? Наравно, одговор зависи и од фудбалера Јунајтеда, међу којима у недељу, по хладном времену, неће бити и Француз Пол Погба. 

Оно што се, ипак, и сада може рећи је да је игра Манчестер ситија ове сезоне пријала свакоме ко воли фудбал, а управо ту поруку јавно је послао легендарни нападач Тјери Анри, који је сада коментатор Скај спортса.

"Тај тим је невероватан... Знам колико је тешко толико играти и бити увек на високом нивоу на свака три дана, ако у причу уведете и мечеве Лиге шампиона. Знам колико је тешко играти увек добро, забављати људе, држати своју позицију, додавати лопту...", почео је Француз.

"Они једноставно увек играју на твојој половини, што је још теже. То захтева још већи интензитет", додао је он.

Анри је недавно назвао Давида Силву највећим играчем у историји Манчестер ситија и признаје да има велико поштовање за све што раде "грађани".

"Ако не волите како игра Манчестер сити, онда не волите фудбал", додао је он.

Легендарни нападач сматра и да Ситијев успех нема везе са новцем, иако је Пеп и те како трошио овог лета. Њих двојица сарађивали су у Барселони, када му је Гвардиола био тренер током две, веома успешне сезоне.

"ЗБОГ ЊЕГА САМ ГЛЕДАО ФУДБАЛ ДРУГАЧИЈЕ"

"Када сам отишао тамо, видео сам игру на потпуно другачији начин, а имао сам већ 30 година и много искуства. Не кажем да и пре тога нисам научио много, али сам само посматрао фудбал потпуно другачије. А, онда ми је он (Гвардиола) објаснио да морам да останем 'високо', да користим ширину терена и да будем на левој страни. Објаснио ми је и зашто је све то потребно и није ствар у томе да ли се мени то допада, већ да је најважније да ли је то потребно тиму".

Према његовим мишљењу, један од најважнијих елемената Гвардиолиног успеха је напредак играча.

"Да ли их чини бољим? Да. Што се мене тиче, то је једна од пресудних ствари. На пример, нисте познавали Бускетса пре Гвардиоле. Он није ништа. Педро, такође, није коштао ништа. Довео их је у екипу кроз млади тим. Могу да искористим примере много играча...", додао је Француз, који ће и у недељу бити на Олд Трафорду, на утакмици сезоне.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар