Anri: Ako ne volite Siti - ne volite fudbal!

"Kada sam došao kod Pepa Gvardiol u Barselonu, shvatao sam fudbal potpuno drugačije. Njegov tim igra na polovini protivnika", kaže Francuz, dok hvali igru "građana".

Fudbal 09.12.2017 | 20:15
Anri: Ako ne volite Siti - ne volite fudbal!
Mančester siti definitivno je obeležio ovu evropsku fudbalsku jesen - fenomenalnim igrama i serijom od čak 20 pobeda u nizu u svim takmičenjima, bezbolno završenom ove nedelje u Ukrajini.

Dan uoči utakmice koja se nedeljama iščekivala, velikog derbija Mančestera, Siti je i dalje u prvom planu i priprema se da na Old Trafordu "pobegne" najvećem rivalu čak 11 bodova.

Da li će se to dogoditi? Naravno, odgovor zavisi i od fudbalera Junajteda, među kojima u nedelju, po hladnom vremenu, neće biti i Francuz Pol Pogba. 

Ono što se, ipak, i sada može reći je da je igra Mančester sitija ove sezone prijala svakome ko voli fudbal, a upravo tu poruku javno je poslao legendarni napadač Tjeri Anri, koji je sada komentator Skaj sportsa.

"Taj tim je neverovatan... Znam koliko je teško toliko igrati i biti uvek na visokom nivou na svaka tri dana, ako u priču uvedete i mečeve Lige šampiona. Znam koliko je teško igrati uvek dobro, zabavljati ljude, držati svoju poziciju, dodavati loptu...", počeo je Francuz.

"Oni jednostavno uvek igraju na tvojoj polovini, što je još teže. To zahteva još veći intenzitet", dodao je on.

Anri je nedavno nazvao Davida Silvu najvećim igračem u istoriji Mančester sitija i priznaje da ima veliko poštovanje za sve što rade "građani".

"Ako ne volite kako igra Mančester siti, onda ne volite fudbal", dodao je on.

Legendarni napadač smatra i da Sitijev uspeh nema veze sa novcem, iako je Pep i te kako trošio ovog leta. Njih dvojica sarađivali su u Barseloni, kada mu je Gvardiola bio trener tokom dve, veoma uspešne sezone.

"ZBOG NJEGA SAM GLEDAO FUDBAL DRUGAČIJE"

"Kada sam otišao tamo, video sam igru na potpuno drugačiji način, a imao sam već 30 godina i mnogo iskustva. Ne kažem da i pre toga nisam naučio mnogo, ali sam samo posmatrao fudbal potpuno drugačije. A, onda mi je on (Gvardiola) objasnio da moram da ostanem 'visoko', da koristim širinu terena i da budem na levoj strani. Objasnio mi je i zašto je sve to potrebno i nije stvar u tome da li se meni to dopada, već da je najvažnije da li je to potrebno timu".

Prema njegovim mišljenju, jedan od najvažnijih elemenata Gvardiolinog uspeha je napredak igrača.

"Da li ih čini boljim? Da. Što se mene tiče, to je jedna od presudnih stvari. Na primer, niste poznavali Busketsa pre Gvardiole. On nije ništa. Pedro, takođe, nije koštao ništa. Doveo ih je u ekipu kroz mladi tim. Mogu da iskoristim primere mnogo igrača...", dodao je Francuz, koji će i u nedelju biti na Old Trafordu, na utakmici sezone.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar