Пионир, вјера из Мадрида и прва Звездина "стотка"!

Црвено-бели на крилима победе у Мадриду први пут у Евролиги убацили 100 поена. "Надамо се да ћемо овако и даље", поручују играчи Звезде после тријумфа.

Кошарка 09.12.2017 | 20:45
Пионир, вјера из Мадрида и прва Звездина "стотка"!
У ритму из Мадрида и уз још бољу игру, кошаркаши Звезде први пут су ове сезоне "везали" узастопне победе у Евролиги, савладавши у крцатом "Пиониру" Ефес убацивши 100 поена.

Кошаркаш Црвене звезде Дејан Давидовац, нови љубимац навијача, оценио је да је чврста одбрана на почетку другог полувремена била одлучујући фактор у победи против Ефеса и додао да је екипа била пуна самопоуздања после тријумфа над Реал Мадридом.

"Драго ми је да смо победили. Направили смо разлику на самом почетку, водили смо и 12 разлике пре краја полувремена, али су нас они стигли. Мислим да смо играли чврсту одбрану у другом полувремену и одлепили смо се крајем треће четвртине. Успели смо да завршимо утакмицу у своју корист и надам се да ћемо тако да наставимо и даље", рекао је Давидовац после утакмице.

Кошаркаши Црвене звезде победили су синоћ на свом терену екипу Ефеса из Турске са 100:81 у утакмици 11. кола Евролиге.

Он је рекао да је његова екипа и даље пуна самопоуздања због победе на гостовању против Реал Мадрида у протеклом колу.

"Ово је друга победа у низу, мислим да се ми и даље носимо самопоуздањем након победе против Реал Мадрида. Надам се да ћемо тако наставити иако нам Евролига није приоритет ове године. Самопоуздање јесте велико и надам се да ћемо и даље бити ношени том победом против Реала, али свакако да је АБА лига приоритет", казао је он.

Звезда је уписала четврту победу у Евролиги, и уз седам пораза тренутно се налази на 12. месту табеле. Следећи меч црвено-бели играју у понедељак, против Цибоне у Загребу, а у следећем колу Евролиге очекује их гостовање Валенсији.

"Већ нас очекује Цибона, па идемо у Валенсију, затим гостујемо екипи Морнара па онда Фенербахче. Следи серија гостовања, али наравно да идемо да победимо. Спремићемо се што боље, па докле догурамо", рекао је Давидовац.