Pionir, vjera iz Madrida i prva Zvezdina "stotka"!

Crveno-beli na krilima pobede u Madridu prvi put u Evroligi ubacili 100 poena. "Nadamo se da ćemo ovako i dalje", poručuju igrači Zvezde posle trijumfa.

Košarka 09.12.2017 | 20:45
Pionir, vjera iz Madrida i prva Zvezdina "stotka"!
U ritmu iz Madrida i uz još bolju igru, košarkaši Zvezde prvi put su ove sezone "vezali" uzastopne pobede u Evroligi, savladavši u krcatom "Pioniru" Efes ubacivši 100 poena.

Košarkaš Crvene zvezde Dejan Davidovac, novi ljubimac navijača, ocenio je da je čvrsta odbrana na početku drugog poluvremena bila odlučujući faktor u pobedi protiv Efesa i dodao da je ekipa bila puna samopouzdanja posle trijumfa nad Real Madridom.

"Drago mi je da smo pobedili. Napravili smo razliku na samom početku, vodili smo i 12 razlike pre kraja poluvremena, ali su nas oni stigli. Mislim da smo igrali čvrstu odbranu u drugom poluvremenu i odlepili smo se krajem treće četvrtine. Uspeli smo da završimo utakmicu u svoju korist i nadam se da ćemo tako da nastavimo i dalje", rekao je Davidovac posle utakmice.

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su sinoć na svom terenu ekipu Efesa iz Turske sa 100:81 u utakmici 11. kola Evrolige.

On je rekao da je njegova ekipa i dalje puna samopouzdanja zbog pobede na gostovanju protiv Real Madrida u proteklom kolu.

"Ovo je druga pobeda u nizu, mislim da se mi i dalje nosimo samopouzdanjem nakon pobede protiv Real Madrida. Nadam se da ćemo tako nastaviti iako nam Evroliga nije prioritet ove godine. Samopouzdanje jeste veliko i nadam se da ćemo i dalje biti nošeni tom pobedom protiv Reala, ali svakako da je ABA liga prioritet", kazao je on.

Zvezda je upisala četvrtu pobedu u Evroligi, i uz sedam poraza trenutno se nalazi na 12. mestu tabele. Sledeći meč crveno-beli igraju u ponedeljak, protiv Cibone u Zagrebu, a u sledećem kolu Evrolige očekuje ih gostovanje Valensiji.

"Već nas očekuje Cibona, pa idemo u Valensiju, zatim gostujemo ekipi Mornara pa onda Fenerbahče. Sledi serija gostovanja, ali naravno da idemo da pobedimo. Spremićemo se što bolje, pa dokle doguramo", rekao je Davidovac.



Njegov saigrač Matijas Lesor rekao je posle meča da bi trebalo da ekipa u istom ritmu trebalo da nastavi.

"Igrali smo jako dobro. Moramo tako da nastavimo. Moramo uvek tu da budemo jedan za drugog", rekao je Lesor.

On je kazao da se dobro oseća u Beogradu, kao i da ima još mnogo stvari što bi trebalo da popravi u svojoj igri.

"Mislim da je očigledno da se dobro osećam ovde. Tim igra dobro, ekipa pokušava da me dovede do mog vrhunca, a ja želim da radim. Odlična je atmosfera ovde Pioniru u Evroligi. Voleli bismo ovako da stalno da bude. Moramo da nastavimo ovako, kao što sam rekao... Imamo dosta toga da unapredimo. Što se mene lično tiče, imamo mnogo toga da popravim, da budem konzistentniji, da budem na obe strane terena...", rekao je Lesor.

Novajlija od ove sezone u ekipi Zvezde, Stefan Janković, složio se sa saigračima da su crveno-beli igrali na visokom nivou i dodao da ne sme da dođe do opuštanja.

"U Evroligi ne sme da bude opuštanja. Svaka ekipa je dobra. Efes je Efes... Kada smo vodili sa 20 razlike, oni su zapeli. Mora da se drži tempo, jer svaka razlika može 'lagano' da se stigne. Jedna, druga, treća trojka i 'bum' tu ste... Igra se u serijama", rekao je Janković.

On je dodao da dve uzastopne pobede u Evroligi mnogo znače timu, ali da bi trebalo ići "korak po korak".

"Trebalo bi da nastavimo ovako, da koristimo svaku pobedu, svaku utakmicu i kada gubimo, jer uvek može da se nauči nešto. Idemo dalje, čeka nas Cibona, pa Valensija", zaključio je Janković.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar