Вон неће у Бијелу кућу: Као спортиста имам глас!

Америчка скијашица Линдзи Вон рекла је не неће престати да изражава своје политичке ставове и истакла да ће увек рећи своје мишљење када је питају.

Остали спортови 10.12.2017 | 21:30
Вон неће у Бијелу кућу: Као спортиста имам глас!
Вон је у интервјуу за Си-Ен-Ен (ЦНН), који је објављен у четвртак, рекла да сигурно неће посетити Белу кућу ако олимпијски тим САД добије традиционални позив након Зимских олимпијских игара у Јужној Кореји 2018. године.

"Питали су ме за мишљење и ја сам га рекла. Мислим, није нужно да гурам нос у политику, али као спортиста имам глас... Ако ме питате за мишљење, највероватније ћу вам га и дати, али мој фокус је на тркама", рекла је Вон новинарима у Санкт Морицу. 

Говорећи о Играма које ће се одржати од 9. до 25. фебруара 2018. у Пјонгчангу, Вон је за ЦНН рекла да се нада да ће у Јужној Кореји "представљати народ САД, а не председника". Она ни у једном моменту није поменула председника Доналда Трампа по имену. 

Она је рекла да се диви људима као што је НФЛ играч Колин Кеперник. 

"Људи воле Били Џин Кинг, Колина Кеперника... Дефинитивно је пуно људи чији се глас чуо и који су оставили позитиван утицај. Не покушавам да будем негативна на било који начин, покушавам да будем позитивна... Надам се да ће и моја порука имати позитиван утицај", рекла је 33-годишња Вон. 

Зимске олимпијске игре у Пјонгчангу биће четврте за Линдзи Вон. Она је на Играма у Ванкуверу 2010. освојила златну медаљу у спусту и бронзу у супер велеслалому.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар