Перу без капитена: Гереро због кокаина пропушта СП!

Капитен репрезентације Перуа Паоло Гереро пропустиће СП у Русији јер је добио једногодишњу суспензију због коришћења кокаина, објавила је ФИФА.  Кокаин је одлучио - Перу бер Паола Герера у Русији 2018. године! Прва звезда јужноамеричког тима доблла од Фифе годину дана забране играња фудбала.

Фудбал 09.12.2017 | 20:00
Перу без капитена: Гереро због кокаина пропушта СП!
Нападач бразилског Фламенга пао је на допинг тесту 5. октобра после меча са Аргентином у квалификацијама за Мундијал, а потом је 30 дана био ван фудбала пре нове казне.

Овај 33-годишњи фудбалер неће играти све до 3. новембра наредне године, што значи да неће моћи да помогне репрезентацији на првом наступу на Светском првенству после 36 година.

Гереро је постигао пет голова у претходним квалификацијама и дао велики допринос пласману Перуа на шампионат у Русију где је стигао преко баража, али без њега против Новог Зеланда у мечу за одлазак.

Бивши фудбалер Бајерна, Хамбурга и Коринтијанса негирао је да је користио недозвољена средства, али му је ФИФА изрекла забрану на основу тестова са допинг теста.

Репрезентација Перуа ће бити значајно ослабљена на предстојећем фудбалском Светском првенству у Русји. Јер њихова главна звезда, Паоло Гереро неће моћи да се "игра лопте" званично наредних годину дана!

Овако оштру, кобну одлуку донела је дисциплинска комисија ФИФА-е пошто је некадашњи ас Бајерна, а сада Фламенга пао на допинг тесту након утакмице са Аргентином 3. новембра ове године. Управо од тог датума му и тече суспензија пошто су у његовом узорку нађени трагови кокаина. Ова одлука Гереру забрањује играње свих врста утакмица, што домаћих, што међународних, па чак и пријатељских. 

У Цириху је данас испред штаба Светске куче фудбала протествовало неколико навијача Перуа у нади да ће њихов херој ипак добити мању казну и тако узети учешће на СП. Ипак, љутње нема јер је могао да прође и горе пошто је у питању ипак тежак наркотик. Остаје још само питање да ли је користио прашак (тј. кокаин) који искључиво служи за дрогирање или је пак жвакао листове коке што је природни стимуланс попут кафе, а и потпуно је уобичајено у том делу света, пошто олакшава живот, пре свега дисање у врлетима Анда. 

ФИФА је објаснила да Гереру казна званично истиче 3. новембра 2018. године, а до тада неће моћи да наступа ни на једној утакмици, била она званична или пријатељска.

Гереро (33), који је током каријере играо и за Бајерн, Хамбург и Коринтијанс, дебитовао је за репрезентацију Перуа 2004. године и од тада је одиграо 83 утакмице и постигао 32 гола.

Перу ће на Мундијалу играти у Ц групи са Француском, Аустралијом и Данском.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар