Peru bez kapitena: Gerero zbog kokaina propušta SP!

Kapiten reprezentacije Perua Paolo Gerero propustiće SP u Rusiji jer je dobio jednogodišnju suspenziju zbog korišćenja kokaina, objavila je FIFA.  Kokain je odlučio - Peru ber Paola Gerera u Rusiji 2018. godine! Prva zvezda južnoameričkog tima doblla od Fife godinu dana zabrane igranja fudbala.

Fudbal 09.12.2017 | 20:00
Peru bez kapitena: Gerero zbog kokaina propušta SP!
Napadač brazilskog Flamenga pao je na doping testu 5. oktobra posle meča sa Argentinom u kvalifikacijama za Mundijal, a potom je 30 dana bio van fudbala pre nove kazne.

Ovaj 33-godišnji fudbaler neće igrati sve do 3. novembra naredne godine, što znači da neće moći da pomogne reprezentaciji na prvom nastupu na Svetskom prvenstvu posle 36 godina.

Gerero je postigao pet golova u prethodnim kvalifikacijama i dao veliki doprinos plasmanu Perua na šampionat u Rusiju gde je stigao preko baraža, ali bez njega protiv Novog Zelanda u meču za odlazak.

Bivši fudbaler Bajerna, Hamburga i Korintijansa negirao je da je koristio nedozvoljena sredstva, ali mu je FIFA izrekla zabranu na osnovu testova sa doping testa.

Reprezentacija Perua će biti značajno oslabljena na predstojećem fudbalskom Svetskom prvenstvu u Rusji. Jer njihova glavna zvezda, Paolo Gerero neće moći da se "igra lopte" zvanično narednih godinu dana!

Ovako oštru, kobnu odluku donela je disciplinska komisija FIFA-e pošto je nekadašnji as Bajerna, a sada Flamenga pao na doping testu nakon utakmice sa Argentinom 3. novembra ove godine. Upravo od tog datuma mu i teče suspenzija pošto su u njegovom uzorku nađeni tragovi kokaina. Ova odluka Gereru zabranjuje igranje svih vrsta utakmica, što domaćih, što međunarodnih, pa čak i prijateljskih. 

U Cirihu je danas ispred štaba Svetske kuče fudbala protestvovalo nekoliko navijača Perua u nadi da će njihov heroj ipak dobiti manju kaznu i tako uzeti učešće na SP. Ipak, ljutnje nema jer je mogao da prođe i gore pošto je u pitanju ipak težak narkotik. Ostaje još samo pitanje da li je koristio prašak (tj. kokain) koji isključivo služi za drogiranje ili je pak žvakao listove koke što je prirodni stimulans poput kafe, a i potpuno je uobičajeno u tom delu sveta, pošto olakšava život, pre svega disanje u vrletima Anda. 

FIFA je objasnila da Gereru kazna zvanično ističe 3. novembra 2018. godine, a do tada neće moći da nastupa ni na jednoj utakmici, bila ona zvanična ili prijateljska.

Gerero (33), koji je tokom karijere igrao i za Bajern, Hamburg i Korintijans, debitovao je za reprezentaciju Perua 2004. godine i od tada je odigrao 83 utakmice i postigao 32 gola.

Peru će na Mundijalu igrati u C grupi sa Francuskom, Australijom i Danskom.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar