Праљак нудио и Младићу отров

Хрватски генерал предлагао Ратку свој рецепт у Хагу.

Србија 08.12.2017 | 13:52
Праљак нудио и Младићу отров
Није искључено да је Сободан Праљак нудио мом Ратку отров и саветовао га да то попије уживо уколико га осуде на доживотну робију”, овим речима је Дарко Младић, син генерала ВРС Ратка Младића прокоментарисао сазнања „Ало!” да је хрватски генерал Слободан Праљак, који је након изречене пресуде извршио самоубиство испијањем отвора, раније то предлагао Младићу.

Према нашим информацијама, неколико дана пре него што је Младићу изречена пресуда, Праљак је инсистирао да њих двојица попричају насамо.

- Тада му је Праљак рекао да може да му набави отров, који би могао да попије ако га осуде на доживотну казну затвора, рекао му је да би тако остао упамћен у историји, а да би истовремено бацио највећу љагу на Хашки суд. Младић је био шокиран и рекао му је да би то за њега био кукавички поступак, да он жели да се бори и докаже шта је истина, а не да бежи - каже наш извор.

У том моменту, прича наш саговорник, Младић није могао ни да наслути да ће за неколико дана тај исти отров испити Праљак.



- И то због чињенице што се знало да ће хрватски генерал ускоро изаћи на слободу, будући да је одслужио две трећине казне. И док је Радован Караџић говорио о Праљку и његовом поступку преко брата Луке, Младић се једноставно није оглашавао, што је потпуно логично, јер вероватно још не може да се опорави од шока - наводи наш извор.

Наша сазнаја индиректно је потврдио и Дарко Младић, син Ратка Младића.

- Ја о томе не знам ништа. Али не могу да кажем да не верујем у ту причу, јер ништа не бих искључио, у Хагу је све могуће. О Праљку смо отац и ја кратко причали и договорили смо се да ми то у суштини не коментаришемо, само можемо да кажемо да је очигледно велики пропуст на страни Трибунала што се уопште то десило. Ми стално упозоравамо на то да они једно говоре о себи и својим стандардима, а да се тамо дешава нешто сасвим друго. Праљак није први затвореник који је себи одузео живот тамо, то је било театрално и пред очима целог света, али то није први случај и то показује стварно стање ствари тамо - каже син генерала ВРС.



Дарко додаје да ужасно брине за оца јер му је здравствено стање све лошије.

- Он уопште није добро. Ми се боримо да му одобре лекаре, а још нам не одговарају на тај захтев. Много смо забринути. Ратко се на суђењу трудио да изгледа колико-толико добро, али сада је знатно лошије - каже Дарко.

Караџић: Младић би га спасао

С друге стране, Лука Караџић, брат Радована Караџића, каже да је уверен да би Младић да је знао да Параљак има отров,то пријавио и тако покушао да му спасе живот. - Не верујем да би Ратко ћутао о томе. Сигуран сам да би пријавио Трибуналу да Праљак прича како поседује отров како би га спречио да га попије или да га понуди још неком, учинио би све како би Праљков или живот неког другог био спасен. Само из тог разлога, јер познајем Ратка, тешко ми је да поверујем у ту причу - каже Лука.

(Ало)

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

НЕКО ИЗ МАСЕ

08.12.2017 14:23

Два сасвим небитна лика тај Праљак и Младиц!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxл

08.12.2017 19:17

БРАВО......ПУСТИ ПАПКЕ....АЈМО ЗИВИТ ДАЉЕ И УЗИВАТ....

Name

Врс

08.12.2017 14:46

Да је попио било би му паметније,него сто је салутирао Додику у судници.А овај прије 10-15 година какио по њему.Е мој генерале,ста би од онаког мог команданта!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ВРС

08.12.2017 15:53

Зна Младић ста му је цивилна власт(СДС) радила за вријеме рата. Зато је салутиро Додику јер Додик је причао против њега а ови радили иза ледја много горе ствари

Name

Истина

08.12.2017 19:37

Да је прави генерал и војсководја поступио би као највеци јунаци Стеван Синдјелиц и Милан Тепиц који су се дигли у ваздух а он није имао храбрости као генерал да се не преда зив.толико о јунаку.

Name

Ре Врс

09.12.2017 14:34

Е мој Врс. Да је генерал Младић попио отров то би многи протумачили као признавање непостојеће кривице, бјежање од истине и ко зна чега све још? Додик као свједок одбране се могао не појавити у судници, али он је знао да тим поступком добија значајан број гласова. Генерал није салутирао њему Милораду Додику него функцији коју на нашу моју и твију несрећу већ 2 мандата обнаша. Даље што неки лупетају што се није угледао на Синђелића или мајора Тепића? Рецимо хипотетички да је у судницу унио експлозив посмртно би био проглашен још и терористом, а у том случају би убио себе и свој тим одбране јер су му били најближи. Зато прије него се нешто напише и постане доступно да се прочита треба добро размислити, а и у случају Слободана Праљка имати на уму ријечи светог нам владике Николаја "мртав војник нам није непријатељ"

Name

Лепо ти писе

10.12.2017 15:25

А ти пре него стонаписес процитај ста је цовек пре тебе написао па коментариси,

Name

Шта Би Било Кад Би Било

08.12.2017 22:53

Чисто сумњам у истинитост ове теореме мада и да је имао оно што није не би била велика штета као ни са овим ликом. Представа завршена, живот иде даље а овце још увјек у тору. Живот је један господо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ко је хтио хтио је, ко није хтио није

09.12.2017 05:57

Сви хашки осуђеници имају тежак живот. Неколико њих је умрло зато што су их хашки истражитељи тровали и мрцварили. Тамо ми је познат само један једини случај самоубитства - Слободан Праљак. О њему се прича да би му убрзо истекле 2/3 казне и да би тиме убрзо био ослобођен. Онда је његово самоубитство нека његова лична тактика против хашког Трибунала и дијела међународне заједнице који му се не свиђа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

09.12.2017 09:10

Будала се убио а за годинудана је мого изаци на слободу. И сад кад неко рекне да је он паметан..еее будале.

Name

ауди

09.12.2017 18:47

Ти знас какав они имају зивот.Ево рецу ти из прве руке да сигурно имају бољи зивот него ти.Имају веца права на све сто је доследно једног цовјека .Једино ста немају слободу и нису са својим близњима.

Name

мргуд33

09.12.2017 14:46

бозе драги ,,каква будала,за не повјеровати да има таквих типова

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јамес бонд

09.12.2017 17:24

Цестити нас ДЈенерал

ОДГОВОРИТЕ
Name

Отров?

09.12.2017 18:25

Па који наивац мозе поверовати да је попијен отров. Прица као са Бобаном. Праљак це из Аргентине, као и Артуковиц, посматрати "своју сахрану", а након природне смрти це га довести и сахранити у Хрватској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чегевара

10.12.2017 17:49

Тачно тако.Ко вјерује да је заиста попио отров.То је Хрватска игра..а ускоро ћемо и открити која.Генерал Младић је један честит човек и сваки Србин који је заиста био у рату ...скинуће капу кад се он спомене.Колико ми је познато самоубиство није хришћански потез те сви они коментари зашто наш генерал Младић није попио отров су сувишни.Срамите се.

Name

БосанацНО1

09.12.2017 18:51

Мишеви обојица, ево ја на лози са конститутивним народима ;) !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кумиц

10.12.2017 12:04

Требали су попити прије 30 год стосе мене тице

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОС

10.12.2017 18:49

Моје лицно мисљење је да је Мкадиц кукавица,као и вецина официра ЈНА.али он је бар остао да се бири,за разлику од вецине других.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: КОС

11.12.2017 12:03

@КОС, измаклоти се прво слово. Ваљда је требало стајати ХОС. Младиц је младиц и када стар буде, а цовјек је људска велицина, коју твој ниски ментални склоп, не мозе разумјети-назалост.

Name

неко из народа

10.12.2017 22:01

Дабогда сваки злоцинац тако на тај нацин као и Прљак остао упамцен у Историји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

младиц

11.12.2017 01:25

младиц је понос србског официра вама потурима смета све сто асоцира на србе мозетега мрзити колико хоцете оње понос србског народа а висте потурице и тоцете остати заувеки младиццевам бити трн у оку докле год постоите билисте муслимани досадиловам садасте босњаци кадавам досади бити босњак стацете онда бити питајте ходје и хадјије какоцетесе тада звати запантите србин остаје бити србин заувек немења веру као ви

ОДГОВОРИТЕ
Name

младиц

11.12.2017 01:30

мозетега мрзит али запантите даје он понос србског рода попут цара лазе младиц је генерал србске војске цопо [ тито ] је бранијо и униставо генерала цицу алига није мого унистити у србском народу тако ни ви потурице нецете успети генерала младица онце остати код срба светијња србског генерала

ОДГОВОРИТЕ