Praljak nudio i Mladiću otrov

Hrvatski general predlagao Ratku svoj recept u Hagu.

Srbija 08.12.2017 | 13:52
Praljak nudio i Mladiću otrov
Nije isključeno da je Sobodan Praljak nudio mom Ratku otrov i savetovao ga da to popije uživo ukoliko ga osude na doživotnu robiju”, ovim rečima je Darko Mladić, sin generala VRS Ratka Mladića prokomentarisao saznanja „Alo!” da je hrvatski general Slobodan Praljak, koji je nakon izrečene presude izvršio samoubistvo ispijanjem otvora, ranije to predlagao Mladiću.

Prema našim informacijama, nekoliko dana pre nego što je Mladiću izrečena presuda, Praljak je insistirao da njih dvojica popričaju nasamo.

- Tada mu je Praljak rekao da može da mu nabavi otrov, koji bi mogao da popije ako ga osude na doživotnu kaznu zatvora, rekao mu je da bi tako ostao upamćen u istoriji, a da bi istovremeno bacio najveću ljagu na Haški sud. Mladić je bio šokiran i rekao mu je da bi to za njega bio kukavički postupak, da on želi da se bori i dokaže šta je istina, a ne da beži - kaže naš izvor.

U tom momentu, priča naš sagovornik, Mladić nije mogao ni da nasluti da će za nekoliko dana taj isti otrov ispiti Praljak.



- I to zbog činjenice što se znalo da će hrvatski general uskoro izaći na slobodu, budući da je odslužio dve trećine kazne. I dok je Radovan Karadžić govorio o Praljku i njegovom postupku preko brata Luke, Mladić se jednostavno nije oglašavao, što je potpuno logično, jer verovatno još ne može da se oporavi od šoka - navodi naš izvor.

Naša saznaja indirektno je potvrdio i Darko Mladić, sin Ratka Mladića.

- Ja o tome ne znam ništa. Ali ne mogu da kažem da ne verujem u tu priču, jer ništa ne bih isključio, u Hagu je sve moguće. O Praljku smo otac i ja kratko pričali i dogovorili smo se da mi to u suštini ne komentarišemo, samo možemo da kažemo da je očigledno veliki propust na strani Tribunala što se uopšte to desilo. Mi stalno upozoravamo na to da oni jedno govore o sebi i svojim standardima, a da se tamo dešava nešto sasvim drugo. Praljak nije prvi zatvorenik koji je sebi oduzeo život tamo, to je bilo teatralno i pred očima celog sveta, ali to nije prvi slučaj i to pokazuje stvarno stanje stvari tamo - kaže sin generala VRS.



Darko dodaje da užasno brine za oca jer mu je zdravstveno stanje sve lošije.

- On uopšte nije dobro. Mi se borimo da mu odobre lekare, a još nam ne odgovaraju na taj zahtev. Mnogo smo zabrinuti. Ratko se na suđenju trudio da izgleda koliko-toliko dobro, ali sada je znatno lošije - kaže Darko.

Karadžić: Mladić bi ga spasao

S druge strane, Luka Karadžić, brat Radovana Karadžića, kaže da je uveren da bi Mladić da je znao da Paraljak ima otrov,to prijavio i tako pokušao da mu spase život. - Ne verujem da bi Ratko ćutao o tome. Siguran sam da bi prijavio Tribunalu da Praljak priča kako poseduje otrov kako bi ga sprečio da ga popije ili da ga ponudi još nekom, učinio bi sve kako bi Praljkov ili život nekog drugog bio spasen. Samo iz tog razloga, jer poznajem Ratka, teško mi je da poverujem u tu priču - kaže Luka.

(Alo)

Komentari / 22

Ostavite komentar
Name

NEKO IZ MASE

08.12.2017 14:23

Dva sasvim nebitna lika taj Praljak i Mladic!!!

ODGOVORITE
Name

Xxl

08.12.2017 19:17

BRAVO......PUSTI PAPKE....AJMO ZIVIT DALJE I UZIVAT....

Name

Vrs

08.12.2017 14:46

Da je popio bilo bi mu pametnije,nego sto je salutirao Dodiku u sudnici.A ovaj prije 10-15 godina kakio po njemu.E moj generale,sta bi od onakog mog komandanta!

ODGOVORITE
Name

Re VRS

08.12.2017 15:53

Zna Mladić sta mu je civilna vlast(SDS) radila za vrijeme rata. Zato je salutiro Dodiku jer Dodik je pričao protiv njega a ovi radili iza ledja mnogo gore stvari

Name

Istina

08.12.2017 19:37

Da je pravi general i vojskovodja postupio bi kao najveci junaci Stevan Sindjelic i Milan Tepic koji su se digli u vazduh a on nije imao hrabrosti kao general da se ne preda ziv.toliko o junaku.

Name

Re Vrs

09.12.2017 14:34

E moj Vrs. Da je general Mladić popio otrov to bi mnogi protumačili kao priznavanje nepostojeće krivice, bježanje od istine i ko zna čega sve još? Dodik kao svjedok odbrane se mogao ne pojaviti u sudnici, ali on je znao da tim postupkom dobija značajan broj glasova. General nije salutirao njemu Miloradu Dodiku nego funkciji koju na našu moju i tviju nesreću već 2 mandata obnaša. Dalje što neki lupetaju što se nije ugledao na Sinđelića ili majora Tepića? Recimo hipotetički da je u sudnicu unio eksploziv posmrtno bi bio proglašen još i teroristom, a u tom slučaju bi ubio sebe i svoj tim odbrane jer su mu bili najbliži. Zato prije nego se nešto napiše i postane dostupno da se pročita treba dobro razmisliti, a i u slučaju Slobodana Praljka imati na umu riječi svetog nam vladike Nikolaja "mrtav vojnik nam nije neprijatelj"

Name

Lepo ti pise

10.12.2017 15:25

A ti pre nego stonapises procitaj sta je covek pre tebe napisao pa komentarisi,

Name

Šta Bi Bilo Kad Bi Bilo

08.12.2017 22:53

Čisto sumnjam u istinitost ove teoreme mada i da je imao ono što nije ne bi bila velika šteta kao ni sa ovim likom. Predstava završena, život ide dalje a ovce još uvjek u toru. Život je jedan gospodo...

ODGOVORITE
Name

ko je htio htio je, ko nije htio nije

09.12.2017 05:57

Svi haški osuđenici imaju težak život. Nekoliko njih je umrlo zato što su ih haški istražitelji trovali i mrcvarili. Tamo mi je poznat samo jedan jedini slučaj samoubitstva - Slobodan Praljak. O njemu se priča da bi mu ubrzo istekle 2/3 kazne i da bi time ubrzo bio oslobođen. Onda je njegovo samoubitstvo neka njegova lična taktika protiv haškog Tribunala i dijela međunarodne zajednice koji mu se ne sviđa.

ODGOVORITE
Name

Kiki

09.12.2017 09:10

Budala se ubio a za godinudana je mogo izaci na slobodu. I sad kad neko rekne da je on pametan..eee budale.

Name

audi

09.12.2017 18:47

Ti znas kakav oni imaju zivot.Evo recu ti iz prve ruke da sigurno imaju bolji zivot nego ti.Imaju veca prava na sve sto je dosledno jednog covjeka .Jedino sta nemaju slobodu i nisu sa svojim bliznjima.

Name

mrgud33

09.12.2017 14:46

boze dragi ,,kakva budala,za ne povjerovati da ima takvih tipova

ODGOVORITE
Name

James bond

09.12.2017 17:24

Cestiti nas DJeneral

ODGOVORITE
Name

Otrov?

09.12.2017 18:25

Pa koji naivac moze poverovati da je popijen otrov. Prica kao sa Bobanom. Praljak ce iz Argentine, kao i Artukovic, posmatrati "svoju sahranu", a nakon prirodne smrti ce ga dovesti i sahraniti u Hrvatskoj.

ODGOVORITE
Name

Чегевара

10.12.2017 17:49

Тачно тако.Ко вјерује да је заиста попио отров.То је Хрватска игра..а ускоро ћемо и открити која.Генерал Младић је један честит човек и сваки Србин који је заиста био у рату ...скинуће капу кад се он спомене.Колико ми је познато самоубиство није хришћански потез те сви они коментари зашто наш генерал Младић није попио отров су сувишни.Срамите се.

Name

BosanacNO1

09.12.2017 18:51

Miševi obojica, evo ja na lozi sa konstitutivnim narodima ;) !

ODGOVORITE
Name

Kumic

10.12.2017 12:04

Trebali su popiti prije 30 god stose mene tice

ODGOVORITE
Name

KOS

10.12.2017 18:49

Moje licno misljenje je da je Mkadic kukavica,kao i vecina oficira JNA.ali on je bar ostao da se biri,za razliku od vecine drugih.

ODGOVORITE
Name

Re: KOS

11.12.2017 12:03

@KOS, izmakloti se prvo slovo. Valjda je trebalo stajati HOS. Mladic je mladic i kada star bude, a covjek je ljudska velicina, koju tvoj niski mentalni sklop, ne moze razumjeti-nazalost.

Name

neko iz naroda

10.12.2017 22:01

Dabogda svaki zlocinac tako na taj nacin kao i Prljak ostao upamcen u Istoriji.

ODGOVORITE
Name

mladic

11.12.2017 01:25

mladic je ponos srbskog oficira vama poturima smeta sve sto asocira na srbe mozetega mrziti koliko hocete onje ponos srbskog naroda a viste poturice i tocete ostati zauveki mladiccevam biti trn u oku dokle god postoite biliste muslimani dosadilovam sadaste bosnjaci kadavam dosadi biti bosnjak stacete onda biti pitajte hodje i hadjije kakocetese tada zvati zapantite srbin ostaje biti srbin zauvek nemenja veru kao vi

ODGOVORITE
Name

mladic

11.12.2017 01:30

mozetega mrzit ali zapantite daje on ponos srbskog roda poput cara laze mladic je general srbske vojske copo [ tito ] je branijo i unistavo generala cicu aliga nije mogo unistiti u srbskom narodu tako ni vi poturice necete uspeti generala mladica once ostati kod srba svetijnja srbskog generala

ODGOVORITE