ЈЈ качи рекет о клин?!

Јелена Јанковић објавила да неће учествовати на Аустралијан опен, али и да јој је можда то и крај!

Тенис 08.12.2017 | 22:45
ЈЈ качи рекет о клин?!
Као што се и дало претпоставити, Јелена Јанковић ће пропустити почетак наредне сезоне, тако да неће учествовати на првом гренд слему, Аустралијан опен.

Пре читаве деценија прва тенсиерка света је недавно оперисала кичму и знало се да ће тешко стићи да се "среди" до Мелбурна где се од 10. до 28. јануара 2018. одржава први од четири гренд слема. Међутим, оно што плаши је њена изјава за Спортски журнал која имплицира да јој је ово можда и крај каријере!

"Одлучила сам да одложим повратак, али нисам сигурна ни да ћу и даље играти", помало загонетна је финалсткиња УС опена 2008.

Главни кривац је повреда леђа која је мучи откако је постала врхунска тенисерка.

"Оперисала сам их у октобру у Мадриду, али још идем на терапије. Зато сматрам да је најбоље да сачекам још мало да видим како ће се развијати ситуација и да ли ћу моћи поново да максимално тренирам".

Јелена није поставила никакве рокове, мада је рејтинг око 60. позиције заштитила одмах после Ју-Ес опена, у септембру, када је видела да мора да направи паузу.

"Ова заштита важи шест месеци, тако да бих могла да се вратим до Индијан Велса или Мајамија – објашњава Јанковићева. Али о томе сада на размишљам, примарно ми је да се потпуно опоравим. За ових 17 година играња на ВТА туру никада нисам имала ни дана правог одмора и зато сада први пут уживам. Зато и не желим ни о чему да размишљам, нити се бринем, већ да се потпуно одморим. У срцу бих желела да наставим каријеру, али нећу сада о томе да доносим одлуку", закључила је Јелена Јанковић.

Једна од најбољих српских спортисткиња свих времена доживела је зенти још пре 10 година, али су серија повреда и промена тренера утицали на њен ренкинг који је сада пао ван првих 100. Оно што радује је податак да је 32-годишњакиња на прагу  да обнови сарадњу са Рикардом Санчезом, шпанским тренером који ју је довео до првог места на WТА листи.

Очекује се, уколико се опорави и одлучи да настави каријеру да се Београђанка  на WТА тур врати до великих тирнира у Индијан Велсу и Мајамију у марту.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар