JJ kači reket o klin?!

Jelena Janković objavila da neće učestvovati na Australijan open, ali i da joj je možda to i kraj!

Tenis 08.12.2017 | 22:45
JJ kači reket o klin?!
Kao što se i dalo pretpostaviti, Jelena Janković će propustiti početak naredne sezone, tako da neće učestvovati na prvom grend slemu, Australijan open.

Pre čitave decenija prva tensierka sveta je nedavno operisala kičmu i znalo se da će teško stići da se "sredi" do Melburna gde se od 10. do 28. januara 2018. održava prvi od četiri grend slema. Međutim, ono što plaši je njena izjava za Sportski žurnal koja implicira da joj je ovo možda i kraj karijere!

"Odlučila sam da odložim povratak, ali nisam sigurna ni da ću i dalje igrati", pomalo zagonetna je finalstkinja US opena 2008.

Glavni krivac je povreda leđa koja je muči otkako je postala vrhunska teniserka.

"Operisala sam ih u oktobru u Madridu, ali još idem na terapije. Zato smatram da je najbolje da sačekam još malo da vidim kako će se razvijati situacija i da li ću moći ponovo da maksimalno treniram".

Jelena nije postavila nikakve rokove, mada je rejting oko 60. pozicije zaštitila odmah posle Ju-Es opena, u septembru, kada je videla da mora da napravi pauzu.

"Ova zaštita važi šest meseci, tako da bih mogla da se vratim do Indijan Velsa ili Majamija – objašnjava Jankovićeva. Ali o tome sada na razmišljam, primarno mi je da se potpuno oporavim. Za ovih 17 godina igranja na VTA turu nikada nisam imala ni dana pravog odmora i zato sada prvi put uživam. Zato i ne želim ni o čemu da razmišljam, niti se brinem, već da se potpuno odmorim. U srcu bih želela da nastavim karijeru, ali neću sada o tome da donosim odluku", zaključila je Jelena Janković.

Jedna od najboljih srpskih sportistkinja svih vremena doživela je zenti još pre 10 godina, ali su serija povreda i promena trenera uticali na njen renking koji je sada pao van prvih 100. Ono što raduje je podatak da je 32-godišnjakinja na pragu  da obnovi saradnju sa Rikardom Sančezom, španskim trenerom koji ju je doveo do prvog mesta na WTA listi.

Očekuje se, ukoliko se oporavi i odluči da nastavi karijeru da se Beograđanka  na WTA tur vrati do velikih tirnira u Indijan Velsu i Majamiju u martu.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar