Играј као великан и опрости се од Маракане - као великан!

ВБА долази да истресе 8. 000. 000 евра. За четворицу странаца дуел са Келном могао би да буде последња велика утакмица на стадиону у Љутице Богдана.

Фудбал 06.12.2017 | 23:50
Играј као великан и опрости се од Маракане - као великан!
Подвлачење црте испод резимеа учинка у једном клубу је помало специфично! Посебно када је у питању Црвена звезда. Не постоји јуче, ни поглед у ретровизор. Не постоји минули рад, уосталом као у животу и сексу. Само оно што је данас, и оно што је могло да буде у утакмицама високог ризика.

Увек било и биће - последњи утисак је најјачи!

Могу руководиоци Црвене звезде да се похвале, без обзира на исход дуела са Келном, да су направили озбиљну базу и кичму тима за ближу будућности. Биће током децембарских дана и промена на Маракани, тако својствених за овдашње клубове. Појединци ће отићи за новим изазовима и богатијим уговорима. А тај ветар који би могао да их однесе у иностранство, могао би да дуне право у леђа Ричмонду Боаћију, Гелору Канги, МичелуДоналду и Дамијану Ле Талеку. Да их носи у четвртак вече као и хук севера. Да одиграју као великани и ако се стекну услови са Маракане оду као великани. Као весници четврт века чеканог европског пролећа.

ВБА ДОЛАЗИ ДА ИСТРЕСЕ ОСАМ МИЛИОНА ЕВРА

Тројици истичу уговори у јуну (нису их за сада продужили и питање је да ли ће то учинити), четврти има највећу тржишну вредност и могао би да донесе финансијско благостање у Љутице Богдана. Погађате, о Ричмонду Боаћију је реч.

Репрезентативац Гане је једини од четворице набројаних имао константност у црвено-белом дресу. Уосталом, о томе говоре и егзактне бројке. Током 2017. године постигао је 41 гол у свим такмичењима. Тачно је да уз његово име иде мала црна флека изазвана промашајима у Лондону и Борисову, али... Сјајни нападач прети да постане један од најбољих потеза Црвене звезде у овом веку. Сипао је и током лета, против условно речено слабијих ривала, још док су црвено-бели били тим у транзицији и када је требало само ићи корак по корак. Држао је са обе руке казан великих амбиција на Малти, Казахстану и против Спарте из Праге. Имао је и оно ванвременско остварење у Келну.

Како МОЗЗАРТ Спорт сазнаје, представници Вест Бромвич Албиона долазе у четвртак вече на Маракану како би испред Звездана Терзића ставили понуду тешку 8.000.000 евра. Уз тенденцију да она порасте и на 10.000.000. Чак и ако не уради свој посао како зна против Келна, Боаћи ће моћи да каже како је Звезди донео много тога. Али постоји онај последњи утисак.

Да, Боаћи је био као кошава константан, а Гелор Канга као ураган. Непредвидив. Постоји она шаљива теза међу навијачима Црвене звезде да су многи скакали са стена и шетали се голи у тренуцима када је Габонац одапињао стреле у скупа срца Спарте и Краснодара. Тиме је донекле поништио прошлогодишње грехе... Али и њему недостаје једна утакмица. Можда је ова у четвртак - баш та. Када би плејмејкерским способностима распаметио одбрану и везни ред Келна нико се у ближој и даљој будућности не би сећао те „луде“ афричке главе, толико непредивидиве да се преко ноћи од најјаче карике трансформише у црвљиву јабуку. Играч тренутка и инспирације није могао да пожели бољи меч од овог. Он се пита и он може да оде као странац великан. Без обзира на краткорочан уговор.

ЛЕ ТАЛЕК ВЕЗНИ - ДЕЧАК, ЛЕ ТАЛЕК ШТОПЕР - МУШКАРЧИНА

Не са једном него са једном ипо ногом ван Маракане током лета су били Мичел Доналди Дамијан ле Талек. Срећа за Звезду, па се коцкице трансфера нису поклопиле, мада у том периоду нико за њима заплакао ни би. Међутим, да прво почнемо од ролеркостера француског ђака.

„Ле Талек који игра задњег везног је дечак, Ле Талек који игра штопера је мушкарчина“, гласи једна од шаљивих досетки са друштвених мрежа.

Као да је попио чаробни напитак филмских јунака из домовине Астерикса и Обеликса. Негде је Ле Талек  „кврцнуо“, схвативши ваљда да меланхоличним односом више може да наштети себи него Црвеној звезди. Схватио је још нешто Ле Талек, током боравка у Београда - да га је у Русији неко лепо лагао да може да буде озбиљан задњи везни. Звезда му је спасла каријеру померањем у последњу линију, снага и висина Вујадина Савића су му легле као „кец на десет“. Држао је дефанзивни час у Лондону, Борисову и Келну, чинило се да може да игра са цигаретом у устима. Увек тачан, увек на правом месту.

Потребна му је још једна утакмица. Ова против Келна.

Говорио је Владан Милојевић баш у интервјуу за МОЗЗАРТ Спорт  како је пре утакмице са Иртишом осетио снагу свлачионице и да овај тим Звезде може много. Растављене делове једног промашеног тима скупио је током лета Мичел Доналд. Он је био кохезиони фактор. Баш као и Ле Талек расчистио је са меланхоличним и равнодушним мислима које су га упрљале током прошлог пролећа. Нити је Звезда била шампионски тим, нити је Мичел Доналдбио играч из прве сезоне.

Али даље је био јако поштован у свлачионици. Пуком срећом и неким менаџерским комбинацијама Доналд није завршио у турском Генчлербирлигију док је Звезда војевала на Малти. Нашао се са Бранком Јовичићем, био истински вођа током квалификација. Трака га је само додатно оснажила у размишљању да је Звезда још увек његов дом. Ближи се 100. утакмици у Звездином дресу. Али ова је за њега посебна.

Може да одигра као великан и опрости се као великан.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар